Dagmar Havlová (70) poprvé otevřeně: ODPOR VŮČI ZLOZVYKU JIRÁSKOVÉ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Havlová (70) poprvé otevřeně: ODPOR VŮČI ZLOZVYKU JIRÁSKOVÉ

Dagmar Havlová promluvila otevřeně o Jiřině Jiráskové (†81).
Dagmar Havlová promluvila otevřeně o Jiřině Jiráskové (†81). (Foto Aha! – A. Malachovský, archiv ČT, film Normal, ara)

To byly časy! V zákulisí Divadla na Vinohradech se kouřilo nejen v rekvizitárně. Dým se vznášel všude. „Při zkoušení jsem si od kuřáků odsedala. Hlavně od Jiřiny Jiráskové, která kouřila jednu za druhou,“ prozradila po letech Dagmar Havlová (70) poté, co v televizi reprízovali některé její starší seriály. Ve většině měla cigáro v ruce...

Jako celoživotní nekuřačka trpěla v šatně jako zvíře. Přitom byly s Jiřinou velké kamarádky, a proto herečka blízkost mladší přítelkyně na zkouškách přímo vyžadovala. „Její argument, že továrny a smog jsou horší než její cigareta, mě nakonec dostal,“ konstatovala Havlová pobaveně. „No, i když kouř vyfukovala stranou, stejně jsem si po čtyřech hodinách čtené zkoušky připadala jako vyuzená,“ zavzpomínala herečka. Jirásková celý život kouřila slimky, tedy tenké cigarety. Ale páchly stejně.

Utajovaný narozeninový mejdan Havlové (70): Hvězdní gratulanti a luxusní dárečky!

Video se připravuje ...

A jako by nestačilo, že musí Havlová při práci pasivně přijímat kouř z cigaret. Dokonce byla ve většině filmů, které natočila, donucena sama kouřit. Režisér si to tak přál a přes to nejede vlak. A Dáša, tenkrát ještě Veškrnová, chtěla vyhovět, i když to bylo hodně těžké. „Prostě mi kouř příliš nevoní, navíc ani neumím šlukovat,“ postěžovala si Havlová na sociálních sítích. Stejně náruživě jako Jirásková byl na tabáku přitom paradoxně závislý i její druhý manžel, prezident Václav Havel (†75).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.