Konec milované Bohdalky: Vyjádření lékaře rozhodlo jasně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Konec milované Bohdalky: Vyjádření lékaře rozhodlo jasně

Jiřina Bohdalová končí v divadle
Jiřina Bohdalová končí v divadle (archiv Divadla Na jezerce)

Dvaadevadesátiletá herečka Jiřina Bohdalová téměř po dvaceti letech končí s prací v divadle Na Jizerce. Rozhodla se tak na doporučení primáře kardiologického oddělení. 

Třetí říjen bude pro Jiřinu Bohdalovou navždy spjat se dvěma významnými milníky - zahájením působení v divadle Na Jizerce v roce 2005 a ukončením divadelní kariéry v roce 2023.

Ačkoli se herečka i přes svůj úctyhodný věk těší dobré zdravotní kondici, náročné divadelní tempo ji lékař doporučil vynechat, patrně v návaznosti na krevní sraženinu, se kterou se Jiřina potýkala na začátku léta. 

Jiřina Bohdalová na narozeninách Františka Janečka: Chci už být prababička!

Video se připravuje ...

„Došlo k situaci, kdy byla velmi těžce nemocná. Začátkem roku prodělala plicní embolii. Dva týdny jsme o ni bojovali a ona prošla peklem,“ řekl televizi CNN Prima News primář kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce Petr Neužil, který herečku ošetřoval.

Jiřina se ale ukázala jako velká bojovnice a nemoc porazila. Nyní si bude užívat klidnější režim, věnovat se bude už jen natáčení, které nepředstavuje pro herečku tak velkou zátěž.

Smutné loučení to ale nebylo. „Naopak celé odpoledne jsme prosmáli při vzpomínkách na osmnáct let naší divadelní spolupráce. Probrali jsme absolutně všechno, co se za posledních dvacet let v divadle stalo. Vesele i vážně. Ale spíše vesele. Ukázala nám také fotky v bílé paruce - z filmu, který v létě točila s Jiřím Strachem. Tak si to představte! Jiřině je 92 let a každý den jí v maskérně museli dvě hodiny líčit, aby vypadala jako stará babička! Jak říkám, neuvěřitelný přírodní úkaz. Jiřino, přeji hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. A těším se na setkání při premiérách v Divadle Na Jezerce. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili," rozloučil se s ní ředitel divadla Jan Hrušínský

Šokující pravda o Nesmrtelné tetě Jiřině Bohdalové (92): Přežila plicní embolii

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.