Oprava domu po babičce? Stát přispěje až milionem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Oprava domu po babičce? Stát přispěje až milionem!

Nový dotační program „Oprav dům po babičce“, který ministerstvo životního prostředí spustí v září.
Nový dotační program „Oprav dům po babičce“, který ministerstvo životního prostředí spustí v září. (Foto Aha! – J. Koťátko, M. Charbulák)

Až jeden milion korun mohou dostat žadatelé na opravu staršího domu. Počítá s tím nový dotační program „Oprav dům po babičce“, který ministerstvo životního prostředí spustí v září. A jaké jsou podmínky dotace?

„Týká se to všech rodinných domů či rekreačních domů, které jsou určeny k rekonstrukci. Je to určeno také pro všechny osoby na území České republiky, které jsou ekonomicky aktivní,“ představil včera program šéf rezortu Petr Hladík (38, KDU-ČSL) s tím, že vyčleněno je celkem 40 miliard z evropských peněz. Podle ministra bude dotaci možné čerpat na domy postavené nejpozději v roce 2013. „Poté, co ale dům zrekonstruuji, tak je podmínka mít v nemovitosti deset let trvalé bydliště,“ dodal Hladík. Peníze podle něj dostanou lidé předem. Program má cílit zejména na mladé rodiny, zahrne proto navíc i bonus ve výši 50 tisíc korun na nezaopatřené dítě.

Petr Hladík (38, KDU-ČSL)

Konec domácího třídění?

Hladík zároveň oznámil, že řada popelnic na různé druhy – papír, plast, sklo, kov, oblečení – odpadu má z ulic za rok a půl zmizet. Budou se totiž zavádět tzv. optické dotřiďovací linky, které odpad roztřídí samy. Kontejnery tak podle rezortu životního prostředí zůstanou pouze dva, a to jeden na tříděný a druhý na směsný komunální odpad, řekl ministr Právu.

Přečtěte si
Lubica258
23. 3. 2024 • 21:20

My jsme si celou rekonstrukci dělali hezky sami. Jednak proto, abychom ušetřili nějaké peníze, a pak jedině tak víme, že máme všechno udělané dobře a tak, jak se má. Jediné co, tak manžel objednal hliníkové profily z http­s://es­hop.sh­arpla­yers­.cz/hl­iniko­ve-profily , protože jsem se dohodli na tom, že hliníková pergola bude pro nás tou nejlepší .

pragver
18. 7. 2023 • 08:22

My všichni přispějeme na to, aby si pár jedinců opravilo dům po babičce. Tak tohle může vymyslet jen chorý mozek !!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.