Rocker Petr Janda: K 60. výročí kapely Olympic se rozjel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rocker Petr Janda: K 60. výročí kapely Olympic se rozjel

Olympic uspořádal minikoncert svých hitů.
Olympic uspořádal minikoncert svých hitů. (Foto Aha! – Pavel Machan)

Není žádný troškař! Petr Janda, který za tři neděle oslaví 81. narozeniny, teď jede na vlně šedesátin skupiny Olympic. Uspořádal velkolepý čtyřnásobný křest.

Začalo se zpěvníkem. „Bylo těžké vybrat jen šedesát písní, když jsme jich nahráli na pět stovek,“ zahájil rocker veselici v Měšťanské besedě.

Nemilované písně

Deníku Aha! pak svěřil, že některé své hity nemá rád. „Nebudu říkat proč, ale nesnáším Nebe nad hlavou a Agátu. Přitom právě Agáta je i v muzikálu Okno mé lásky. Dokonce i v přídavku,“ posteskl si Janda. Po zpěvníku se křtily kniha dějin kapely Olympic 60 a doplněná publikace Dávno plus, která obsahuje životopis šéfa skupiny.

Petr Janda s manželkou: Na ples dorazil s kufrem!

Video se připravuje ...
Hodinky za 30 tisíc

Jako v pořadí čtvrté přišly na řadu hodinky od rodinné firmy Heinz, která se stará i o světoznámý pražský staroměstský orloj. „Fakt mě překvapili. Udělali hodinky s nápisem Legenda 80 a je na nich můj podpis. Já je dostal darem, kluci z kapely si je museli koupit,“ rýpl si Janda. Hodinky jsou limitovaná série pouhých padesáti kusů. Každý je číslovaný. Milan Broum (71), Martin Vajgl (49) a Pavel Březina (51) museli sáhnout hlouběji do kapsy pro přibližně 30 tisíc korun.

Petr Janda: Ze smrti syna mám dodnes noční můry, nic horšího jsem nezažil

Video se připravuje ...

Kmotr Kocáb

Kmotrem zpěvníku se stal Michael Kocáb (68). „Nemůže chybět ani tady a samozřejmě na koncertu v O2 areně,“ upozornil Janda s tím, že turné k výročí kapely se vydařilo. „Na Slovensku nás přijali úplně neuvěřitelně. Ještě líp než tady,“ pochvaloval si baskytarista Broum. Lídra Olympiku zase zaujalo složení publika. „Od sedmi let tak do sedmdesáti. Vyložení starobní důchodci chybí. Možná se bojí ještě covidu,“ míní Janda.



Přečtěte si
Jiří Hradec
2. 8. 2023 • 20:12

Kdy napraví lhář, podvodník a zloděj Petr Janda svou kriminální činnost v čele OSA?
Ptá se Jiří Hradec, www.jirihradec.cz.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.