Hvězda Kukaček Libuše Švormová (88): MAJÍ STRACH, ŽE UMŘU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hvězda Kukaček Libuše Švormová (88): MAJÍ STRACH, ŽE UMŘU!

Jejího manžela hraje Petr Kostka.
Jejího manžela hraje Petr Kostka. (Foto ČT, ara)

Nedávno dotočila pokračování veleúspěšného seriálu Kukačky, který právě vysílá ČT, a od té doby Libuši Švormové (87) nikdo nenabídl práci před kamerou. „Režiséři se bojí, že umřu,“ řekla Aha! herečka.

V seriálu se totiž jako prababička vyměněných kluků velice přesvědčivě potýká s těžkým Alzheimerem. Dabérka slavné markýzy Angeliky si s tím ale hlavu neláme.

Čára přes rozpočet

„I když já bych si dala říct! Ale rozumím tomu, v srpnu mi bude bude osmaosmdesát let. A režiséři se bojí, že mě obsadí, přizpůsobí scénář, začneme natáčet a já jim najednou umřu. A to je velká čára přes rozpočet,“ komentuje Švormová, která ze všeho nejvíc ale miluje divadlo a v něm má stále dost příležitostí. „To moje nejmilejší v životě mi snad věk ještě nějakou dobu nevezme. A tam se mne také nikdo nebojí,“ přemítá herečka s tím, že v divadle prý její smrt ničím nezamává, má přece alternaci.

Nemá chvilku klidu

Přestože má už požehnaný věk, duchem a fyzičkou se cítí o 20 let mladší. A určitě je to prý zásluha jejího o 18 let mladšího manžela Jana Patery, s nímž je už 41 let. „Nosí mě na rukou a také mi dává pěkně do těla. I když už ne v dalekých krajích, tak pořád někde chodíme nebo lezeme. Minulý týden to byl Špindl, teď se asi podíváme na Klínovec. A nebo na jižní Moravu? Uvidíme. Já vlastně nemám chvilku klidu, a to je dobře,“ vypráví Švormová, která v Divadle Na Vinohradech hraje v Pygmalionu a v Divadle Na Jezerce ve hře After Life. „ A s Petrem Nárožným máme zájezdovku, komedii Víš přece, že neslyším, když teče voda a to si moc užíváme,“ dodává herečka s úsměvem.

Libuše Švormová (84) v Ordinaci jako pacientka: Vystrašila ji role!

Video se připravuje ...

Pašije v kostele

Už zítra a v pondělí herečka doprovodí mluveným slovem v pražském kostele sv. Šimona a Judy dva koncerty s názvem Pašije – Velikonoční příběh skladatele Richarda Pachmana (56). Za doprovodu 90členného Libereckého filharmonického orchestru vystoupí pěvecký sbor Resonance a sólisté. „Myslím, že můj doprovodný text může hluboce zapůsobit i na ty, kteří bibli nečetli a ani o této její části mnoho nevědí,“ zve sama Švormová.

Kraslice z krabice

Momentálně se nejvíc těší na Velikonoce. „Vajíčka nevařím, protože je manžel nemá natvrdo rád. Vytáhnu ale krabici s pamětními kraslicemi, pověsím je na kroucené vrbové proutky a někam vyrazíme,“ plánuje si.

Seroš X: Kukačky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.