Zemřel Ivan Vyskočil: Nevraživost se známým jmenovcem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřel Ivan Vyskočil: Nevraživost se známým jmenovcem

Ivan Vyskočil zemřel den po svých 94 narozeninách
Ivan Vyskočil zemřel den po svých 94 narozeninách (Blesk - Jiří Nováček)

V pátek zemřel věku 94 let divadelní pedagog, dramatik, režisér a herec Ivan Vyskočil. Diváci jej nejspíš budou znát jako věčně navztekaného profesora Syřiště z filmu Kamarád do deště. 

Smutnou zprávu o smrti oblíbeného kantora zveřejnili na sociálních sítích jeho žáci. „Poslední dobou ten neodbytný pocit, že to, co Ivan Vyskočil učil a přinášel, má čím dál větší naléhavost. I když už několik let přímo neučil, byl tu s námi a pořád je a bude," napsal Jan Hančil.

A jedna pikantnost na závěr! V uměleckých kruzích bylo známo, že zesnulý pedagog neměl vůbec dobré vztahy se svým mladším jmenovcem z herecké branže. O co šlo konkrétně?

„Musím říct, že nejsme asi v dobrém vztahu, protože když jsem byl v Činoherním klubu, začal mě bombardovat, a dokonce běhal na ředitelství, aby mě přejmenovali," okomentoval před časem herec Ivan Vyskočil (76) celoživotní vzájemné napětí s panem profesorem v pořadu Face to Face. 

Kdo ze slavných nás v loňském roce navždy opustil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.