Kulka pro Moniku Babišovou: Výhrůžka vyřešena, podezřelý je mrtev... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kulka pro Moniku Babišovou: Výhrůžka vyřešena, podezřelý je mrtev...

Policie vyřešila případ vyhrožování Monice Babišové
Policie vyřešila případ vyhrožování Monice Babišové (Foto Aha! – K. Kopáč, R. Matějková)

Vyšetřovatelé objasnili případ výhružného dopisu s kulkou. Ten obdržela Monika Babišová (48), manželka expremiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (68, ANO). Policisté kauzu odloží, protože podezřelý zemřel. Náboj podle nich nebyl ostrý.

Vyhrocená předvolební kampaň k prezidentským volbám přinesla i věci, kterými se museli zabývat muži zákona. Šéf ANO týden před druhým kolem klání o hlavu státu oznámil na tiskové konferenci, že jeho manželce přišel výhružný dopis. Podle Babiše měl obsahovat ostrý náboj. A kvůli výhrůžkám expremiér také »odpískal« kontaktní kampaň. „Případ výhružného dopisu s nábojem odeslaný z Brna, který obdržela manželka pana Babiše, jsme na základě výsledků znaleckých zkoumání zajištěných důkazů objasnili. Můžeme také konstatovat, že se nejednalo o ostrý náboj,“ uvedla Policie k případu na Twitteru. Celou věc vyšetřovatelé kvalifikovali jako nebezpečné vyhrožování, ale kvůli smrti podezřelého ji odloží. „K objasnění celé věci významně napomohly také informace získané v rámci prověřování okolností sebevraždy muže, ke které došlo v minulých dnech v Brně,“ dodali policisté.

Monika Babišová

Video se připravuje ...

Pomoc z Moravy

K rychlému objasnění případu pomohly informace, které Středočeši obdrželi od svých kolegů z jižní Moravy. „Během prověřování okolností sebevraždy muže jsme zjistili některé skutečnosti, které jsme předali kolegům ve středních Čechách, které napomohly k vyřešení případu,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Dodal, že muž si měl vzít život 23. ledna odpoledne, což bylo dva dny po Babišově tiskové konferenci. Podezřelého usvědčili znalecká zkoumání v jeho bytě. Ta provedli brněnští policisté. „Potřebné informace jsme získali prověrkou mužova počítače,“ řekla Aha! mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Babišová popřála manželovi do 2. kola. Jsem na blondýnky, reagoval Babiš na údajné kompro a útočil na Pavla

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.