Šmucler ostře proti Moravcovi: Jde o odchod z televize | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šmucler ostře proti Moravcovi: Jde o odchod z televize

Zubní lékař Roman Šmucler
Zubní lékař Roman Šmucler (E15 Michael Tomeš)

Prezident stomatologické komory, Roman Šmucler (53), čelí sporu s lídrem politických debat, Václavem Moravcem (48). Svár odstartovalo Šmuclerovo odvážné vyjádření, podle kterého by již Moravec neměl vystupovat v debatách veřejnoprávní televize. Jde prý o střet zájmů. 

Šmucler tak reagoval na Moravcovo rozhodnutí zastávat funkci ambasadora nového projektu Univerzity Karlovy, který si klade za cíl bojovat proti dezinformacím.

„Rozhodnout se pro dráhu cenzora je pro novináře zcela legitimní a není to důvod ke kritice. Neměl by ale moderovat debaty ve veřejnoprávní televizi. Je to zjevný konflikt zájmů. Prostě má závazek k určitým lidem. Shazuje to ČT a to je škoda,“ podělil se o svůj postoj Šmucler na svém twitterovém účtu a v dalším znevažování měl údajně pokračovat i na svém Facebooku.

Prostor X: Rozhovor s Romanem Šmuclerem

Video se připravuje ...

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Moravec totiž podal podnět k přezkoumání etickou komisí Karlovy Univerzity, a ta mu dala za pravdu. V jejím oficiálním vyjádření stojí: „Komise konstatuje, že R. Š. se svým příspěvkem a komentáři na sociální síti Twitter ze dne 12. února 2022 ve vztahu k akademické činnosti V. M. a grantovému projektu Univerzity Karlovy, jehož je V. M. za Univerzitu Karlovu hlavním řešitelem, dopustil nevhodného veřejného vyjadřování.“

Šmucler je svými odvážnými výroky známý, jeho teze obvykle dělí společnost na dva tábory. Zda se nyní bude muset za svoje chování omluvit, zatím není zřejmé. 

Šmucler: Vojtěch byl pacientem ministrů

Video se připravuje ...



Přečtěte si
doktormediciny
17. 1. 2023 • 18:21

Ono mezi etikou a desinformacemi bude trochu rozdil ,ja sam nekdy pri cteni nejakych tvrzeni sem na mrtvici

Josef Folta
17. 1. 2023 • 18:08

Komise konstatuje, že R. Š. se svým příspěvkem a komentáři na sociální síti Twitter ze dne 12. února 2022 ve vztahu k akademické činnosti V. M. a grantovému projektu Univerzity Karlovy, jehož je V. M. za Univerzitu Karlovu hlavním řešitelem, dopustil nevhodného veřejného vyjadřování.“ Až na to, že Šmucler si může psát, co chce a etické komisi je po tom prd.

AHel
17. 1. 2023 • 13:21

Inteligentní a sympatické. Člověk na to takto nekouká, ale když se nad tím zamyslí, tak je to trefa do černého! Velmi mě mrzí, že UK takto reagovalo. Známá univerzita, už jen podezření by mělo být krokem ke změně. Škoda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.