Renata (†29) chtěla nová prsa, zemřela! Šmucler promluvil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Renata (†29) chtěla nová prsa, zemřela! Šmucler promluvil

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Profimedia.cz)

Vybrala si povolání, při němž se starala hlavně o ty druhé. Jednou chtěla psychiatrička dětské psychiatrické nemocnice v Lounech udělat něco pro sebe, a tato volba se jí stala osudnou. Renata T. (†29) nečekaně zemřela během operace. Své nesobecké poslání pomáhat dětem již nenaplní…

Na operační sál šla zcela dobrovolně, na pooperační pokoj se již bohužel nevrátila. Chtěla si nechat zvětšit prsa, nejednalo se tak o vážný chirurgický zákrok. Takových operací přeci denně proběhne… Jenomže během zákroku na pražské klinice došlo k selhání.

Ivana Wojtylová: Umělá prsa neřešila mé komplexy, ty cítím stále

Video se připravuje ...

„Minulý týden ve středu šla na plastiku prsou a zůstala jim na stole bez známek života. Problém je, že takové plastické kliniky nejsou v případě komplikací vybaveny resuscitačním týmem. Pochopitelně to není vůbec běžné, aby někdo takto zemřel,“ cituje web Expres.cz blízký zdroj z okolí mladé psychiatričky. Renata T. se neprobrala z anestezie. Kolegové z psychiatrie, kde pracovala, prozradili, že šlo o mozkovou smrt.

Z nečekaného skonu jsou všichni z okolí zesnulé zdrceni. „Pro naši kliniku je to strašná rána. Renata byla vynikající a talentovaná lékařka, všechny nás to hluboce zasáhlo a držíme smutek. Víc to nemohu komentovat, informace mám pouze zprostředkované,“ uvedla pro výše zmíněný web Renatina přímá nadřízená, primářka lounské dětské psychiatrické nemocnice Fabienne Kosová.

Margit Slimáková: Naše těla jsou dokonalá, neřezejme do nich

Video se připravuje ...

Co bylo příčinou úmrtí, není zveřejněno. Odborníci tak mohou pouze spekulovat, jak se zdánlivě banální zákrok proměnil v noční můru všech doktorů. „Samozřejmě se může stát cokoliv. Můžete mít špičkového operatéra, tu nejlepší péči, ale pokud je tam například nějaká vrozená vada, alergie, může se stát cokoliv,“ okomentoval událost stomatolog a majitel kliniky plastické chirurgie Roman Šmucler.  

Přečtěte si
-bello-
8. 11. 2021 • 11:30

Šmucler ať se stará o sanice a patra a nechá na pokojí prsa a viry.

illenne
4. 11. 2021 • 09:08

Hodně smutné, je mi to líto . Obecně vzato, žádná prsa ženě nezajistí být něčím lepší. Stalo se již normálním říkat, že se ženě zvýší sebevědomí. Sebevědomí je o něčem jiném.

ginkognito
4. 11. 2021 • 06:31

Je to smutné, co se stalo, ale jak může taková osoba být psychiatrička, když se nesrovná ani s tím, jaká má prsa. Další důkaz, že podobné obory studují hlavně lidé, kteř ísami potřebují pomoc.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.