Šmucler o promoření populace: Je to nutné! Jinak nám hrozí, že... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šmucler o promoření populace: Je to nutné! Jinak nám hrozí, že...

Roman Šmucler
Roman Šmucler (ČT)

Prezident České stomatologické komory a člen Ústředního krizové štábu Roman Šmucler (50) je názoru, že je nutné promořit populaci, aby získala imunitu vůči koronaviru.  Aktuální karanténa vojenského typu není údajně řešením. 

Šmucler již před časem apeloval na ministra zdravotnictví a hlavního epidemiologa Romana Prymulu (56), že Českou populaci je zapotřebí řízeně promořit nákazou nového koronaviru. 

„Tlačil jsem na to, aby Česko mělo exit strategie. Krizový štáb se schází jednou týdně ve středu. Když bylo ale navrženo, že budou mimořádná opatření trvat ještě měsíc, tak jsem řekl, že nejsem právník, abych to posoudil, ale že národ skutečně potřebuje onu exit strategii a jediným řešením je promoření. Takže jsme vyzvali, aby profesor Prymula tuto středu přinesl návrh," řekl Šmucler pro web forum24.cz.

„Zkrátka aby i pod tlakem pana rektora Zimy (Tomáš Zima je český lékař a biochemik, od roku 2014 rektor Univerzity Karlovy – pozn. red.), se kterým akorát sedím v kanceláři, vznikla nová strategie toho promoření. To, co napsal pan rektor, je určitý plán pro Českou republiku. Zdá se, že Univerzita Karlova je tím, kdo by to měl řešit. Tohle není úkol pro ozbrojené složky," svěřil se Šmucler.

Dle Šmuclera nemá cenu nic odkládat, každý den stojí miliardy, které budou i ve zdravotnictví brzy chybět. „Nikdo to nechce uvolnit bezhlavě, ale nevím, proč by mě nemohl ostříhat můj kadeřník, když si vezme rukavice, bude mít roušku a vydezinfikuje sedačku. Nechci přitom, aby mě ostříhal po Velikonocích za dva roky, ale klidně ve středu."

Člen Ústředního krizového štábu má obavu, aby se u nás neopakoval stejný scénař jako v Číně. „Budeme všichni v karanténě, a pak přijede student z Británie a začne to znova. Stačilo, aby přijel na místo jeden, a Wu-chan zpátky lehl," řekl Šmucler pro web forum24.cz.

Roman Šmucler o úpravách celebrit: Letí teď plastika intimních partií!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
8. 4. 2020 • 23:59

Pane doktore Šmuclere.Já bych zatím nechala studenty z Anglie ( Francie,Španělska, Portugalska, Belgie, Ruska , Ukrajiny, Slovenska atd.) za hranicemi.A turisty taky! Na konci roku bude možná lék, anebo vakcína a pak si o tom popovídáme.
Do té doby se můžeme promořovat lehce dle Prymuly .Mně jde o to, aby ti promoření ze Západu a Východu a Jihu nezalehli naše nemocnice a zbyl tam flek pro naše potřebné a abychom se stihli promořovat tak, aby to nemocnice zvládaly a mohli jsme z nich tím pádem vyjít zdraví a třeba už imunní.Ideálem je, aby naše promořenost byla tedy regulovatelná a plánovaná a to nezaměňujte s promořenosti Západu, Východu a Jihu , kde je ta promořenost " z cností nouze " na haldě mrtvol !
Chaos ve Francii, Anglii, Itálii atd. je proto, že zdravotnictví už mají dávno v hnoji .My ne! Tak to vidím já.

aveneta
8. 4. 2020 • 12:12

hejhej - ano ve svém oboru stomatologie určitě dobrý....ale s pohledu obyčejného lidského hlediska, tím mám na mysli život v mnohem nižším levlu než je on ví "prdlas"

hejhej
8. 4. 2020 • 10:38

Pan Šmucler určítě rozumí stomatologii, ale není ani mikrobiolog ani epidemiolog. Názory k pandemii by se měli vyjadřovat odborníci.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.