Nové role, nové tváře: Velké změny v Ulici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Nové role, nové tváře: Velké změny v Ulici

V nové sezóně Ulice se vrátí staronové postavy a přijdou i nové
V nové sezóně Ulice se vrátí staronové postavy a přijdou i nové (tv nova)

Již 18. rokem se vysílá první a dosud jediný český nekonečný seriál Ulice. Za tu dobu si v něm zahrála i spousta dětí.

Některé rostou se seriálem, jiné byly přeobsazeny, nebo už se v seriálu neobjevují. To je i případ malého Kustíka, kterého teď hrají na střídačku dvojčata!

Až dosud se v této roli objevoval Vilémek Schön. Ten už ale nebyl v poslední době v ateliérech šťastný, a tak se nyní budou v roli syna manželů Marečkových – maminky Karly (Markéta Stehlíková, 38) a tatínka Máry (Kryštof Rímský, 47) – střídat dvojčata Rafael a Samuel Martinicovi.

Co čeká hrdiny seriálu Ulice v nové sezóně? Bude to jízda!

Video se připravuje ...

Důvod přeobsazování dětských herců není jen v tom, že rychle rostou... „Na rozdíl od dospělých herců se malé děti rychle vyvíjejí, mění se u nich jejich potřeby a povaha. Postupem času se může měnit i jejich reakce na prostředí ateliérů,“ vysvětluje producentka projektu Jana Maršíková. „Natáčení s dětmi je citlivá záležitost. A my rozhodně nechceme žádné z nich trápit. Někdy se tu přestanou cítit dobře. A jestliže tato situace trvá delší dobu, dětského herce přeobsadíme právě s ohledem na jeho křehkou duši,“ dodává producentka.

DALŠÍ ODPADLÍCI

Miri Hejlová (Adélka Krauseová)

Některé dětské role byly přeobsazeny dokonce několikrát. To je třeba případ Mirinky Hejlové, dcery Jardy (Martin Hofmann, 44) a Lenky (Michaela Badinková, 43). Nejprve ji ztvárňovala dvojčata Vavrochova, poté Anička Spáčilová, naposled ji hrála Adélka Krauseová, sestra seriálového Šimona Urbana.

Tento týden v Ulici:Provalené tajemství Martiny, kolaps Věrky a Kristýny a krize Prokopa a Magdy

Video se připravuje ...

Alex Nykl (Vašík Motyčka)

Také Lexíka, jehož zpočátku hrál malý Vašík Motyčka, scenáristé přeobsadili. A v jeho roli se nyní objevuje Filip Hornyak.

STÁLICE

Ema a Franta - Matyáš (26) a Anna-Marie Valentovi (21)

Mezi největší uliční stálice patří herec Matyáš Valenta (26). Ten je s rolí Františka spjat téměř od prvních dílů seriálu. Natáčet ho začal jako desetiletý a rostl s ním až do dospělosti. Jeho seriálová sestra Ema Toužimská neboli Anna-Marie Valentová (21) je jeho sestrou i ve skutečnosti. I ta je součástí Ulice již od roku 2007, ačkoliv už se teď v ději objevuje spíše sporadicky.

Šimon Urban - Jakub Krause (14)

Před kamerou vyrostl i Jakub, který ztvárňuje postavu Šimona. Ulici začal natáčet v pouhých čtyřech letech a diváci se nestačí divit, jaký mladý muž z něj za tak krátkou dobu vyrostl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.