Drsný ortel diváků seriálu ZOO! Jak dopadla Jedna rodina? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drsný ortel diváků seriálu ZOO! Jak dopadla Jedna rodina?

Tomáš Klus zasáhne do života Sid coby Filip.
Tomáš Klus zasáhne do života Sid coby Filip. (Foto FTV Prima)

Co se musí televizi Prima nechat, je fakt, že tamní seriáloví tvůrci umí zasadit scénář do zajímavého prostředí. Slunečná uměla propojit děj na statku s prostředím vlivných investorů, seriál ZOO zase původně lákal na exotická zvířata i zaměstnance zoo, kteří měli zpestřit děj. Bohužel se z momentálně největšího primáckého tahouna sledovanosti stal další seriál lákající spíše na vztahová dramata...

Jen zajímavé místo, kde se odehrává klíčový děj, nestačí. Pramálo zbylo z původního scénáře, který předepisoval dramatické situace týkající se samotné zoo a problémů s ní spojených. Po nějaké době tato problematika ustoupila do pozadí, postavy řídící zoo se najednou staly vedlejšími a hlavní roli převzaly ty, které se zamotávají do svých milostných životů. Ateliéry přizpůsobené zvířecímu prostředí nahradily spíše ty, jež ukazují domovy hlavních hrdinů. A tak už vlastně na první pohled není poznat, zda se stále jedná o ZOO, nebo kterýkoli jiný seriál, co se zacyklí ve vztahových problémech.

„Co můžou, to pose*ou. Jen všem ničí vztahy a dělají z toho frašku. Kde je ta Zoo se zvířaty, když to začínalo?“ nebere si servítky sledující Jana, které se nelíbí směr, jímž se seriál začal ubírat. „Scénář začíná být moc překombinovaný. Anča zaláskovaná do Haďáka, láska jako trám a po chvíli odloučení už ji dávají dohromady s novým fotografem, trapné, dělají z ní přelétavou slečinku. Zápletka být musí, ale někdy moc je moc,“ cituje pobouřenou divačku Lenku server Expres.

Tomáš Klus začne fotit v ZOO

Video se připravuje ...

V dnešní době, kdy o dramatické chvíle není ani v běžném životě nouze, by diváci ocenili spíše ty příběhové linky, které vedou správným směrem a nemusí se nijak dramatizovat. Jenže happy endy tvůrce zřejmě tolik nebaví… „Přesně jako v každém jiném seriálu. Když už nevědí, čím to ozvláštnit, strčí tam nevěru. Nikdy tam nemůže být aspoň jeden spokojený pár?“ nechápe divačka Marcela, jež u seriálu o zvířatech původně dokázala odpočívat. Nyní se jí hlavní příběh spíše zajídá. A jak je vidět, zdaleka není jediná.

Ačkoli nový rodinný seriál TV Nova co do sledovanosti za Zoo zatím pokulhává, diváci jsou z tohoto kratšího formátu nadšeni. Příběh i obsazení Jedné rodiny slaví úspěch, což dokazuje, že méně je někdy zkrátka více. „Po dlouhé době povedený seriál!“ shodují se diváci. Nova se svými seriály snaží dorovnat skóre a nutno dodat, že se jí to v posledních měsících daří.



Přečtěte si
Genevive Winklerová
17. 1. 2023 • 11:04

Ukázková hovadina....jediné snímky na zvířata, dějově 0

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.