Skladatel Zdeněk Barták: Přišel tragicky o dítě i manželku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Skladatel Zdeněk Barták: Přišel tragicky o dítě i manželku

Zdeněk Barták
Zdeněk Barták  (Aha! - Martin Přibyl, Marek Pátek, ara)

Skládá nádhernou muziku, je autorem hitů Nonstop a Nenapovídej a diváky každou neděli provází jeho hudba seriálem Policie Modrava. Zdeněk Barták (68) považuje svůj talent za dar. Musel ale zaplatit tu nejkrutější daň.

Zdeněk o největší bolesti a ztrátě svého života nikdy nepromluvil, drsnou pravdu znala jen nejbližší rodina. „Poprvé jsem se ženil mladý, bylo mi dvadvacet a Marii o rok míň. Čekali jsme dítě,“ říká tiše skladatel a je vidět, že přemáhá dojetí. Čas rány nezhojil. V sedmi měsících přestalo dítěti v těle matky bít srdce. Marie musela přivést na svět mrtvého novorozence.

Kamion, strom...

Novomanželé se z toho zhroutili. Ale osud ještě neměl dost. Asi za dva měsíce po tragédii jeli na Bratislavskou lyru, odkud se vraceli předčasně, protože se jim nelíbil doprovodný koncert zahraniční hvězdy. Navíc měli přijet rodiče Marie, kteří vystupovali v Německu jako duo Fokuston: „Jeli jsme škodovkou po tehdy asi třicetikilometrové dálnici a sjeli špatným výjezdem na starou kolínskou. Tam nás ze silnice vytlačil kamion a narazil nás na strom. Marie vedle mě zemřela.“

Zhroutil se mu svět

Nebyly mobily, Zdeněk byl zraněný, kamion ujel a on musel čekat na první autobus, který jel okolo páté hodiny okolo. „Zhroutil se mi svět. Je to už skoro padesát let, ale pořád na to nemohu zapomenout,“ přiznal pohnutě. Dlouho zůstal sám, pak se oženil podruhé. Mají spolu syna Daniela, který je také skladatel. Ale manželství nevydrželo. Až třetí manželka Lída mu přinesla životní štěstí. Jsou spolu už 30 let.

Pohřeb skladatele Zdeňka Bartáka (†89): Co řekl slavný syn stejného jména?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.