Farna v jednom kole: Důrazné varování lékařky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Farna v jednom kole: Důrazné varování lékařky

Ewa Farna je maminkou Elly a Arthura
Ewa Farna je maminkou Elly a Arthura (instagram.com)

Zpěvačka Ewa Farna (29) je máma na plný úvazek. Na jaře porodila dceru Ellu a manželem, kytaristou Martinem Chobotem (33), tak už vychovává dvě děti. To jí ale nebrání, aby polevila v práci! Pomůže jí takový nápor v boji s přebytečnými kilogramy? 

„Minulý víkend zase ve znamení cestování. Řízení, kojení, ubytování, líčení, uspávání, zpívání, řízení a tak dokola,“ pochlubila se Farna svými aktivitami na Instagramu a připojila fotku, kde tlačí kočárek. Podle lékařky Kateřiny Cajthamlové (60) ale jen chůze stačit nebude. Důrazně totiž varovala, že ani deset tisíc kroků denně, což se všeobecně doporučuje, není zárukou zdraví, natož úbytku hmotnosti. 

Ewa Farna toho s kočárkem nenachodí málo, pořád to ale nestačí

Kateřina Cajthamlová: Když nemám dobrou snídani, není to se mnou ono

Video se připravuje ...

„Možná by s přivřenýma očima mohla stačit pro nepříliš aktivního muže, pro ženu však ne, protože ta potřebuje pohybu mnohem více,“ sdělila lékařka pro ŽivotvČesku.cz a dodala: „Takové naprosté minimum, které by žena měla mít, je zhruba 12 hodin chůze nebo podobného pohybu týdně. To se ale nebavíme o hubnutí, ale o tom, aby byl člověk zdravý. Ještě za socialismu měla přitom průměrná maminka na mateřské tak 28 hodin pohybu týdně, což už je množství, které se na kondici projevit mohlo.“

Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.