Proměna Cajthamlové kvůli policii: Za obezitou není strava! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Proměna Cajthamlové kvůli policii: Za obezitou není strava!

Kateřina Cajthamlová
Kateřina Cajthamlová (profimedia.cz)

Každý z nás si odbornici přes zdravou stravu Kateřinu Cajthamlovou (61) určitě pamatuje z pořadu Jste to, co jíte. Od té doby ale uběhlo pár let a doktorka prošla výraznou změnou. Nejen, že vypadá úplně jinak, ale i její názory ohledně jídla se liší.

Vlasy si přebarvila na blond a sundala brýle, jelikož podstoupila operaci proti šedému zákalu a už je nepotřebovala. Kateřina ale změnila image i z jiných důvodů. „Kvůli podvodným serverům, které zneužily moji osobu, mi to doporučila hospodářská kriminálka," vysvětlila Cejthamlová pro Super.cz. „Vzhledem k tomu, že jsem nikdy neměla žluté vlasy, bude jasné, že tohle nepůjde použít," pronesla.

Váhu už dle svých slov dávno neřeší, proto si z pár kil navíc nic nedělá. Její názory na výživu se celkově dost změnily od dob, co působila na televizních obrazovkách. „To, jak vypadáme a jak jsme zdraví, je velmi málo ovlivnitelné tím, co jíme. Ovlivňuje to naše genetika, hormonální hladina, psychogenní stres a to, jak se hýbeme. Strava stojí až na konci," řekla překvapivě Kateřina, která přitom léta lidem vštěpovala, jak moc je strava důležitá.

Kateřina Cajtamlová: Jak nastartovat hubnutí

Video se připravuje ...

„Názory se velmi liší. Existuje tři sta genů, které určují vaše metabolické a další děje. Pokud máte ty správné geny štíhlosti, můžete jíst, co chcete, a neztloustnete,“ popsala doktorka. „Obezita je pediatry považována za vrozenou dispozici, která se kotví zhruba v prvním tisíci dnů po splynutí vajíčka a spermie. Tedy zhruba do dvou let věku dítěte. Pak se to může jen lehounce opravit výchovou do pěti let a trošku doopravit ve fázi exponenciálního růstu. U dospělých zatím nevíme, co s tím," zakončila Cejthamlová.

Jste to, co jíte? Nesmyslný formát, vzpomíná dr. Cajthamlová

Video se připravuje ...



Přečtěte si
dyskrymynaclja
26. 10. 2023 • 18:34

Jídlo je hlavní příčinou tloustnutí,hlavně tuky a cukry.Pohyb jako druhý a pak až genetika nebo nemoci

Iveta Novotná
25. 10. 2023 • 17:50

Ale jak je možné, že když někdo nejí, zhubne, jakto, že např. v koncentráku byli lidi bez jídla a všichni byli vyhublí na kost? tak to by mě zajímalo vysvětlení konkr.od Dr, Cajthamlové, plácá, co se jí zrovna hodí, sama totiž pořádně ztloustla a v onom pořadu všechny lidi posílali na dietu, krom pohybu, samozřejmě.Že by se někdo mohl cpát, jak chce a neztloustnul by, to je UTOPIE!!

Massimo
24. 10. 2023 • 13:27

Konečně na to paní doktorka přišla. Na to co vím už dávno- genetiku nejde přečůrat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.