Na Abrháma křičel režisér seriálu! „Neumíte roli,“ rozčiloval se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na Abrháma křičel režisér Nemocnice! „Neumíte roli,“ rozčiloval se

Primář Blažej (Josef Abrhám) v konfliktu s doktorem Cvachem (Josef Vinklář).
Primář Blažej (Josef Abrhám) v konfliktu s doktorem Cvachem (Josef Vinklář). (Foto ara)

Po smrti Josefa Abrháma (†82) se objevil unikátní rozhovor se slavným hercem, v němž odhalil nepříjemné zážitky z natáčení kultovního seriálu Nemocnice na kraji města! Režisér Jaroslav Dudek (†68), který byl tvrdý na všechny herce, si podle Abrhámova vyprávění občas vybil vztek i na něm.

Představitel primáře Blažeje na to zavzpomínal v rámci 40. výročí od natáčení první řady Nemocnice, které připadlo na rok 2017. „Pan režisér Dudek byl vždy velmi dobře připravený a to samé vyžadoval od ostatních,“ popsal Abrhám. „Točilo se mnoho obrazů za odpoledne. To byly náročné programy od 14 do 18 hodin. Protože do dvou jsme hráli v divadle a od šesti zase. Pan režisér se proto s námi nepáral,“ vyprávěl.

Režisér Zelenka o Josefu Abrhámovi (†82): Uměl dělat humor bez vulgarit

Video se připravuje ...

V této souvislosti přiznal, že právě proto měl občas při ruce scénář, kdyby mu náhodou vypadla slova. „Jednou jsem měl dialog s panem Vinklářem, tedy doktorem Cvachem. A díval jsem se do papíru na stole. A režisér začal křičet: Vy neumíte text? Já jsem mu odpověděl: Ne, já jen úřaduju,“ zavzpomínal Abrhám s úsměvem na práci s Jaroslavem Dudkem.

Stop! Zastavte natáčení

Abrhám si jako jeden z mála herců dovolil během práce na Nemocnici na kraji města sám kdykoliv stopnout natáčení scény, když měl pocit, že jeho výkon není dobrý. S režisérem Dudkem se na tom přímo domluvili. „Když jsem byl sám nespokojený, že to není dobrý, tak jsem si dovolil to zastavit a nedělat to špatně. Když se to zdálo moc nebo málo, tak jsem si to stopnul,“ vzpomínal.

Veronika Žilková o smrti Josefa Abrháma (†82): Je to krásná zpráva!

Video se připravuje ...

Pohřeb až za 12 dní!

Poslední rozloučení s Josefem Abrhámem se podle CNN Prima News uskuteční v pondělí 6. června v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově, tedy až za 12 dní. Přesný čas a zda bude rozloučení veřejné, rodina ještě oficiálně nezveřejnila.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.