Drsné prozření Artura Štaidla! Obtížné čtení o mámě Ivetě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drsné prozření Artura Štaidla! Obtížné čtení o mámě Ivetě

Iveta Bartošová (†48) a Artur Štaidl
Iveta Bartošová (†48) a Artur Štaidl (archiv Blesku)

Syn popové princezny Ivety Bartošové (†48) a Ladislava Štaidla (†75), Artur (25), nepatří zrovna k těm, kteří by vyhledávali pozornost médií a dávali vyjádření na počkání. V jeden významný moment ale udělal Artur velkou výjimku a padla z jeho úst vůbec první slova o mámě. 

Osm let po smrti jedné z nejtalentovanějších českých zpěvaček, Ivety Bartošové, na Voyo zamířil miniseriál, který shrnuje ty nejkrásnější momenty začátku její kariéry. Právě míra lidskosti a pozitivní náboj celého díla Artura přesvědčily k tomu, aby k natáčení udělil souhlas.

První trailer minisérie Iveta: Slavná zpěvačka ožívá na Voyo

Video se připravuje ...

„Bylo mi sympatické, že za mnou režisér a scenárista Michal Samir přišel osobně, aby mi po letech svých rešerší osobně prezentoval svou představu," popsal pro TN.cz Artur s tím, že velmi oceňuje, že byl Samir schopen celý projekt položit v případě jeho nesouhlasu. „Sdělil mi, že jeho záměrem není postavit mé matce pomník, ale odvyprávět příběh, který se k mamince postaví jako k člověku se všemi jeho klady i zápory. To mě oslovilo,“ popsal také.

I přes svůj nízký věk syn Bartošové a Štaidla k projektu přistoupil velmi zodpovědně  a pečlivě, s cílem oživit vzpomínky na tu hezčí část života své matky. „Musím dodat, že jsem četl podrobné popisy děje před tím, než se Michal pustí do scénářů a sám vám potvrdí, že jsem mu do toho jedinkrát nezasáhl. Bylo to občas obtížné čtení, ale vždy byl dodržen slib, že je to seriál o lidech, kde nikdo není ten dobrý nebo zlý. Nemyslím, že svět takový je,“ dodal.

Příčina smrti Altmannové. A reakce Rychtáře na seriál o Ivetě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AliAlice
4. 5. 2022 • 14:54

Na té fotce s Ivetou a Štaidlem je malej Artík moc roztomilej...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.