Skandál Saskie Burešové: Trans není urážka... Nejsme zrůdy, ani úchylové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Skandál Saskie Burešové: Trans není urážka... Nejsme zrůdy, ani úchylové!

Saskia Burešová
Saskia Burešová (Blesk:CNC_Petr Novotný)

Urazila se, když ji Vojta Kotek (34) přirovnal k »trans lidem«. Svými výroky se ale Saskia Burešová (75) sama dotkla lidí, jež se hrdě hlásí k transsexualitě! Líbit si to nenechala ani herečka Lucie Brychtová (47), jež si prošla proměnou z muže na ženu.

„Paní Saskio, být trans není dehonestující!“ ohradila se Lucie na sociálních sítích proti výrokům hlasatelské legendy a moderátorky Kalendária.

Je to smutné

„A myslí si to většina vyspělého západního světa. Naopak dehonestováni se můžeme cítit my, trans lidé, když o nás zástupci většinové populace hovoří jako o zrůdách, úchylech, lidech hodných svrženích ze skály. Nebo nám říkají výsměšně transky...“ dodala na vysvětlenou. Lucii vytočilo, že právě toto dehonestující označení vyslovila Burešová v rozhovoru pro internetový pořad Face to Face. „Je smutné, že tohle slovo používá žena, která několik desetiletí promlouvá z veřejnoprávní České televize...“ konstatovala Brychtová.

Vojta Kotek v 7 pádech Honzy Dědka: Na motorku už nesedám, jsem rád, že chodím!

Video se připravuje ...

Drsný vzkaz

„Vaše rozhořčení z dehonestace bych pochopila, kdyby vás srovnali s vrahem, zlodějem, lhářem, psychopatem, hlupákem atd. Ale rád abych vám řekla, že v tom »atd.« trans lidé nejsou!“ zdůraznila Lucie. „A pokud je vám tato informace nová, zřejmě byste se měla dovzdělat!“ vzkázala bývalé hlasatelce transsexuální herečka.

Nešťastná Kotkova historka

Vše odstartovala historka Kotka v primácké show Máme rádi Česko: „Můj známý měl na návštěvě kamaráda z Ameriky. Viděl pořad, který moderovala Saskia Burešová. Prý nechápal, jak je možné, že Česká republika je dopředu před Amerikou. Že u nás moderují pořady trans lidi!“

Řekla o Vojtovi: On je hloupej...

Jak už Aha! informovalo, Vojta se chtěl Saskii veřejně s kyticí v ruce omluvit v pořadu Inkognito. Tam ale moderátorka nakonec nedorazila. „Mě to neponížilo, duševní buranství mě nemůže ponížit. On to nemyslel zle, ale je hloupej, to je otázka inteligence,“ vyjádřila se Burešová o Kotkovi.

Vojta Kotek o dvojroli v novém filmu Jana Svěráka Betlémské světlo

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Shimmir
9. 4. 2022 • 17:14

Ale transka není jen lesba nebo gay!
O to je to horší, že klame tělem a po operaci vypadá jako něco, co není! 🤔🤕

Shimmir
9. 4. 2022 • 17:11

Ale transka není jen lesba nebo gay!
O to je to horší, že klame tělem a po operaci vypadá jako něco, co není! 🤔🤕

Shimmir
9. 4. 2022 • 17:01

Tak Kotek, Prachař ani Bouček moc inteligence nepobrali a nějaká slušnost či úcta ke starším, zejména dámám, jim nic neříká! Pokud nějakej Ušák rozšiřuje takové pomluvy o Saskii, upozornil bych ho, že to je žalovatelné!
A transky jsou zrůdy, protože se vymykají přírodě a vydávají se za to, co nejsou!

-bello-
26. 3. 2022 • 21:57

netušila jsem, že se přidal i Prachař, to mě zklamal

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.