Bizarní spolupráce? Forejt si plácl s fastfoodovým gigantem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bizarní spolupráce? Forejt si plácl s fastfoodovým gigantem

Přemek Forejt se "upsal" známému řetězci fast foodu
Přemek Forejt se "upsal" známému řetězci fast foodu (Instagram, archiv)

Tuhle spolupráci čekal skutečně málokdo. Ale jak už Přemek Forejt (34) dokázal i v oblíbeném kulinářském pořadu Souboj na talíři, výzev se šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée nebojí. Když se naskytla příležitost spolupracovat s jedním z nejpopulárnějších fastfoodových řetězců, neváhal.

I uznávaný šéfkuchař občas musí zhřešit. Pokud se chce člověk najíst rychle a efektivně, pro praktičnost zvolí fastfood. Ani Přemek Forejt není výjimkou. Porotce MasterChefa je navíc pravidelným hostem. Vyhlášeným zákazníkem se může pyšnit americký fastfoodový řetězec McDonald's. Přemek je totiž velkým milovníkem hranolek, které jsou chloubou slavného Mekáče.

Forejt a bronzová Burešová: Že mi cenu předával Přemek bylo romantický!

Video se připravuje ...

Jakožto profík ve svém oboru ale musí být občas i skeptik a vzhledem k pověstem, které se tradují ve světě fastfoodu, neváhal celé situaci přijít na kloub. Hlavní otázkou pro šéfkuchaře bylo, zda jsou hlavní ingrediencí oblíbených hranolek právě brambory. „Mám je strašně rád, ale už nějakou dobou mi vrtalo hlavou, jak to, že všude vypadají a chutnají stejně, a to už řadu let. A tak jsem Mekáč na Instagramu trochu popíchl,“ cituje Forejta web Expres.cz.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Přemkovo pošťouchnutí nás překvapilo a zároveň pobavilo. Říkali jsme si, jak jej přesvědčit, že naše brambory jsou opravdu jen z brambor? Došli jsme k jedinému možnému závěru: vše mu osobně vysvětlit a ukázat. Kolem našeho jídla panuje hodně mýtů a jsme rádi, že téma otevřela zrovna takováto osobnost české gastronomie,“ zareagovala na Forejtovu zvídavost ředitelka PR a komunikace McDonald's ČR a SK Jitka Pajurková.

Porotce MasterChefa Forejt otevřeně o svatbě s Burešovou: Řekl, jaká bude!

Video se připravuje ...

A tak se z nevinného popíchnutí stala oficiální spolupráce. Forejt se ovšem nebude podílet na sestavování menu, nýbrž bude skutečně ve funkci kontrolora. "Moje úloha je ukazovat lidem, jaké jsou suroviny McDonaldu," vysvětlil Forejt v rozhovoru pro DVTV s tím, že i jako šéfkuchař prestižní olomoucké restaurace věří, že za málo peněz se dá udělat hodně muziky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.