Zoufalý Jan Nedvěd: Proč se na pohřbu sesypal? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zoufalý Jan Nedvěd: Proč se na pohřbu sesypal?

Pavlínka byla Janu Nedvědovi velkou oporou
Pavlínka byla Janu Nedvědovi velkou oporou (CNC)

S vypětím všech sil Jan Nedvěd (74) rozloučení s bratrem Františkem (†73), jenž podlehl rakovině, ve strašnickém krematoriu ustál. Na následný kar se už ale nedostavil. S manželkou Pavlínkou (39) jel ze sobotního pohřbu rovnou domů, do Čerčan. Deníku Aha! se podařilo zjistit, co k tomu slavného písničkáře vedlo.

Do restaurace v Nové Vsi pod Pleší, kde to měl František tak rád, se dostavili všichni, kdo seděli v krematoriu v první řadě. Františkův syn Vojta (34) s manželkou Kateřinou a dcerami Barunkou a Verunkou. Syn František (37) s dcerou Terezkou, vdova Marie, sestra Lída (74) a kytarista Petr Kocman (45), jenž hrál i na Františkově posledním koncertu v Olomouci a už léta patřil do rodiny. Jen Honza s Pavlínkou nedorazili. „To, že Honza nebyl na karu, nás překvapilo. Nevím, co se s ním stalo, na pohřbu s námi vůbec nemluvil,“ svěřil Aha! František Nedvěd jr. (47).

Sesypal se

Kytarista Kocman, který v první řadě seděl vedle Jana, odpověď ale zná. „S Honzou jsem hrál, stejně jako s Frantou, moc dobře se známe. A když jsem na pohřbu Honzu viděl tak moc zoufalého, snažil jsem se ho podpořit, uklidnit. Bráchu nadevše miloval, odešel mu s ním ten nejkrásnější kus života. Sesypal se a já se nedivím,“ komentoval Kocman s tím, že Jan tu bolest z bráchovy smrti zažíval po svém, pohřeb ve Strašnicích z toho nevyjímaje.

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video se připravuje ...

Opora v manželce

Bez Pavlínky by Jan obřad nezvládl. Držela ho pevně za ruku, on měl položenou hlavu na jejím rameni, zavřené oči. Když Beatles hráli Let it be, rozplakal se. Když mu pak rakev s bratrem mizela před očima, jako všichni ostatní povstal. Už ale netleskal a hlavu v zoufalství zabořil do dlaní. Tiše se modlil. Pavlínka ho podepřela a pomohla mu k autu. Za zadní sedačce se složil úplně. „Nebylo mu dobře psychicky, ale ani fyzicky,“ podotkl Kocman s tím, že před pohřbem spolu dlouze rozmlouvali. „Je to pro nás ještě moc čerstvé. Říkali jsme si ale s Honzou, že by si František zasloužil uspořádat pořádnou poctu v podobě koncertu a že on by do toho šel. Františkovi synové si myslí totéž, tak snad to dopadne,“ uzavřel Kocman.

Jan Nedvěd jr. se nerozloučil

Jediný, kdo ve strašnickém krematoriu v sobotu chyběl, byl Františkův synovec a hudebník Jan Nedvěd jr. (49). Přitom právě syn Jana Nedvěda měl svého strýčka nadevše rád. „Já kvůli tátovi na ten pohřeb nepůjdu. Nepohodli jsme se a moje přítomnost by mohla otce rozčílit, kdo ví, jak by se zachoval, nerad bych zkazil pietu,“ vysvětlil.

Mnoho kolegů chybělo

Byla prázdninová sobota a velké horko. I tak čekala na posledním rozloučení s Františkem Nedvědem plná obřadní síň. Dorazil Spirituál kvintet, jehož zakladatel Jiří Tichota (84) se kamarádovi přišel poklonit i s manželkou Zdeničkou.. Přišli Brontosauři, Jiří Vondráček (70), komik a hudebník Milan Pitkin (70), country zpěvák Tomáš Linka (75) a spousta trampů. Mnozí se však ptali, kde byli country královna Věra Martinová (61), folkař Jaroslav Samson Lenk (64) další. Pavel Žalman Lohonka (75) nedorazil, neboť zpíval v Kounicích. Kdyby alespoň poslali věnec, kytici jako třeba Helena Vondráčková (74), jež pobývala pracovně mimo Prahu...

Blesk Podcast: Čím František Nedvěd uhranul posluchače?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
26. 7. 2021 • 05:51

Říkat 40 létě ženské Pavlínka je trapné,stejně jako filmovat celý pohřeb! P.S.jeste máme Ivánku od Gotta, Kacenku od Zemana a další....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.