Hluboká vzdala hold Nedědovi (†73): Vojta splnil jeho přání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hluboká vzdala hold Nedědovi (†73): Vojta splnil jeho přání!

Syn Vojta převzal po tátovi koncertní otěže.
Syn Vojta převzal po tátovi koncertní otěže. (Foto Aha! – K. Kopáč, J. Vilímek)

Nádvoří zámku Hluboká nad Vltavou si poplakalo. Rozezněly ho totiž písničky legendárního Františka Nedvěda (†73) z úst syna Vojty (44), jenž se s milovaným tatínkem rozloučil před pouhými šesti dny. Publikum s ním dojatě a se slzami v očích zpívalo jedním dechem.

Tak vypadala první pocta slavnému písničkáři, kterou mu vystrojil Vojta s kapelou TieBreak. Slzy střídaly úsměvy, zuřivě aplaudovali mladí, starší i nejstarší. „Tu káru budu táhnout dál,“ řekl ještě před koncertem Vojta. A přiznal, že má trému, protože nemůže odhadnout, jak lidé přijmou nedvědovky bez jeho otce. A v ten den měl František na zámku skutečně vystoupit v rámci šňůry koncertů. „Já jsem se rozhodl, že tu šnůru nezruším, a naopak ji věnuji tátově památce. Tak by si to táta přál,“ vysvětlil Vojta. V hledišti se usadila i manželka slavného písničkáře Marie, starší syn František (47) a ostatní členové rodiny. „Ty růže jsou pro maminku,“ řekl Vojta z pódia a spustil jednu z nejslavnějších nedvědovek – Růže z papíru. Obecenstvo zaburácelo nadšením, stejně jako u dalších písniček bratří Nedvědů. Největší úspěch ale přišel v podobě duetu syna a otce. Vojta ho zpíval živě do mikrofonu a František z reproduktoru. Když publikum uslyšelo jeho charismatický hlas, rozsvítilo nad hlavami mobily a vlnilo se do taktu. Ovace nebraly konce, kapela se několikrát vracela na pódium a Vojtovi spadl kámen ze srdce. „Táta má tam nahoře určitě radost,“ prohlásil.

Morávková si nadělila dárek za 36 mega! A velkolepá pocta Nedvědovi

Video se připravuje ...

Jako by to nemocný muzikant věděl...
František podlehl 18. července zákeřné rakovině. Když se mu potřetí vrátila, udeřila v plné síle... Ještě předtím se stihl usmířit s bratrem Janem (74), s nímž dlouhá léta komunikoval spíše sporadicky. Dokonce se spolu domluvili na společném koncertě v O₂ aréně, jenž měl být velkolepým návratem bratrského dua. Skoro se zdá, jako by František věděl, že už mu nezbývá moc času... Na začátku června si znovu řekl »ano« s manželkou Marií a oslavili tak zlatou svatbu, tedy padesát let ve společném svazku. Symbolicky se tak rozloučil se svojí životní láskou.

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
1. 8. 2021 • 23:31

AHA redakce !!!! -viz titl.

Hluboká vzdala hold Nedědovi (†73):
Vojta splnil jeho přání!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.