Vzpomínka na Nedvěda na Hluboké! Tu káru táhnu dál, říká syn Vojta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vzpomínka na Nedvěda na Hluboké! Tu káru táhnu dál, říká syn Vojta

František Nedvěd s manželkou a se synem
František Nedvěd s manželkou a se synem (Foto: Facebook, M. Hykl)

První pocta slavnému písničkáři Františku Nedvědovi (†73) proběhne už dnes večer na nádvoří zámku Hluboká nad Vltavou. Koncert mají pod svojí režijní taktovkou syn Vojta Nedvěd (34) a jeho kapela Tiebreak.

„Rozhodli jsme se, že první pocta tátovi proběhne už v pátek pod širým nebem v Hluboký nad Vltavou. Trošku jsme změnili repertoár. Budeme hrát především to, s čím vystupovali bratři Nedvědi, tedy táta se strejdou,“ svěřil písničkářův syn a dodal: „Už jenom proto, že se oba shodli na společném koncertu, a bohužel už to nedopadlo. Takže zazní Stánky, Růže z papíru nebo Na břehu řeky Sázavy.“

Blesk Podcast: Čím František Nedvěd uhranul posluchače?

Video se připravuje ...

Tyhle písničky prý odmítl zahrát na pohřbu, protože věděl, že už bych je lidem nikdy nemohl zahrát a zazpívat. „A to by si táta, ani lidi nezasloužili. Mám velkou trému. Nevím, jak nás lidé bez táty přijmou. Já se ale rozhodl tu káru táhnout dál. Táta je ale pořád se mnou, bude i tam, bude na mě dohlížet. Mluvím s ním, radím se. Na jeho počest mu tam zahraju i svoje písničky,“ komentuje Vojta, kterého podpoří nejen kapela, ale i tátův dvorní kytarista Petr Kocman (45).

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.