Písničkář Honza Vyčítal by slavil osmdesátiny: Vdova ho namalovala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Písničkář Honza Vyčítal by slavil osmdesátiny: Vdova ho namalovala

Honza Vyčítal
Honza Vyčítal (Foto Aha! – M. Hykl, M. Pekárek)

Nezapomněli. Manželka Věra i kamarádi se sešli v restauraci U Vodárny, kam Honza Vyčítal (†77) rád chodil. Zahráli mu do nebe k jeho nedožitým osmdesátinám. Vdova na něho myslí stále, dokonce ho namalovala.

Kytarista, zpěvák, textař a také karikaturista prodělal pár dní před smrtí 1. března 2020 operaci, při níž mu byl implantován kardiostimulátor. Měl problémy se srdcem. Ze špitálu se sice vrátil hodně pohublý, ale nikdo nečekal, že odejde navždy.

Poslední rozloučení s Karlem Lopraisem

Video se připravuje ...

„Byli jsme s Honzou, Věrou Martinovou a Pepou Fouskem v New Yorku jedenáctého září dva tisíce jedna na hudebním festivalu. Na to se nezapomíná,“ zavzpomínal šéf skupiny Sebranka Josef Kočovský. Vyvěsil na zeď Honzovu fotku a všichni kamarádovi připili. „Na Honzu myslím pořád,“ přiznala vdova Věra. I když spolu v posledních měsících muzikantova života nebydleli, nikdy se nerozvedli. Věra s sebou na oslavu přinesla portrét, který sama namalovala.

Ondřej Kepka připravoval pohřeb Dušana Kleina (†82): Proč nepozvali Davida Matáska?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.