Písničkář Bob Dylan: Žaloba za sexuální zneužití 12leté! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Písničkář Bob Dylan: Žaloba za sexuální zneužití 12leté!

Bob Dylan čelí obvinění.
Bob Dylan čelí obvinění. (Profimedia.cz)

Americký písničkář Bob Dylan (80) čelí obvinění ze sexuálního zneužívání dvanáctileté dívenky. Ta si prý v jeho bytě dlouhých 6 týdnů procházela peklem plným násilí a drog.

Žalobu u newyorského soudu podala sama údajná oběť (dnes 68), vystupující jen pod iniciálami J. C. Ta tvrdí, že ji mezi dubnem a květnem roku 1965 zpěvák po dobu šesti týdnů opakovaně zneužíval ve svém bytě v Chelsea Hotel.

„Využil svého postavení hudebníka, aby si ji omotal kolem prstu a získal její důvěru a kontrolu nad ní. Bylo to součástí jeho plánu, jak ji sexuálně zneužít,“ stojí v žalobě. Aby holčička nekladla odpor, měl ji Bob navíc opíjet, cpát drogami a vyhrožovat jí fyzickým násilím. J. C. si z toho prý dodnes nese psychické následky. Bob obvinění popírá. „Toto šestapadesát let staré tvrzení je nepravdivé a budeme se mu rázně bránit,“ prohlásil už jeho mluvčí.

Na poslední chvíli

Případ se otevřel díky zákonu, jenž umožňoval lidem, kteří byli v dětství sexuálně zneužiti, pohnat k soudu své trýznitele bez ohledu na to, jak dlouhá doba od zločinu uplynula. Zákon platil do minulé soboty, J. C. žalobu podala v pátek, tedy poslední možný den.

Blesk Podcast: Feri získal moc příliš brzo, myslí si Pavlík

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.