15 měsíců po smrti Pilarové: Za Evou odešla její maminka (†106) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

15 měsíců po smrti Pilarové: Za Evou odešla její maminka (†106)

Eva Pilarová s maminkou Františkou
Eva Pilarová s maminkou Františkou (Foto: Helena Štefanová)

Jen silná víra v Boha jí pomohla překonat dceřinu smrt 14. března 2020. Maminka Evy Pilarové (†80) Františka Bojanovská (†106) zemřela v neděli v domě s pečovatelskou službou. Patřila k nejstarším obyvatelkám Brna.

O pohřeb babičky se postaral vnuk Milan (59), jediný syn zpěvačky. „Za tchyní hodně chodila Evina sestřenice Helena, která taky žije v Brně,“ řekl Aha! vdovec Jan Kolomazník (69). „Já jsem ji už dvacet let neviděl,“ přiznal. Františka Bojanovská byla švadlena, její manžel Ladislav (†79) vlastnil s kolegou známou brněnskou krejčovskou firmu Janšta Bojanovský. Eva po svých rodičích lásku a vlohy k šití nepodědila. Navíc komunisté po únoru 1948 živnost znárodnili, sebrali stroje i látky.

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Evu Pilarovou (†80): Vzkaz Gottové a dav VIP hostů

Video se připravuje ...

Eva ale stejně měla velké potíže, když se hlásila na JAMU. Vyčítali jí, že je z živnostenské rodiny. Evina maminka Františka byla dlouho velice čilá. Až do stovky Evě pekla vynikající vánoční cukroví. Taky chodila vždy doma upravená a na podpatcích. Teprve v posledních letech, kdy se jí věk přehoupl hodně přes kulatou stovku, ztrácela síly. Ale do posledních chvil, kdy už jí nohy příliš nesloužily, se zajímala o všechno dění kolem sebe.

Vzpomínkový koncert na Evu Pilarovou a Karla Gotta se odehrál v Brně.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.