Zajímavosti o dcerce Harryho a... Opatrná reakce paláce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zajímavosti o dcerce Harryho a... Opatrná reakce paláce

Meghan Markle porodila dceru Lilibet "Lili" Dianu.
Meghan Markle porodila dceru Lilibet "Lili" Dianu. (archiv Blesku)

Zdá se, že malá Lilibet přece jen obměkčila zaoceánské příbuzné. Královská rodina se totiž nechala slyšet, že má z jejího narození radost.

„Královna, princ z Walesu, vévodkyně z Cornwallu a vévoda a vévodkyně z Cambridge se doslechli a o narození dcery vévody a vévodkyně ze Sussexu a potěšilo je to,“ uvedl palác v oficiálním prohlášení. Nejde sice o žádný bujarý projev veselí, pro Harryho (36) a Meghan (39) je to ale pořádný pokrok. K výročí svatby se jim totiž od rodiny nedostalo ani slovíčka.

Co vás zajímá o královském dítěti aneb 10 otázek a 10 odpovědí!

Proč Lilibet Diana? Harry a Meghan dcerčiným jménem vzdali hold královně Alžbětě (95), které doma přezdívají Lilibet, a Harryho zesnulé matce lady Dianě (†36). Podle expertů si tak chtěli královnu naklonit. Holčičce ale budou prý říkat zkráceně Lili.

Kdy vybrali jméno? Jméno Lili Harryho zaujalo už v roce 2019, když Meghan čekala Archieho. Jedna školačka mu tehdy navrhla, ať miminko pojmenuje Lili, a Harry se jí zeptal, jak by to hláskovala.

Blesk Podcast: Smrt Philipa (†99). Na pohřbu bude kvůli Harrymu a Meghan dusno

Video se připravuje ...

Kdy se narodila? Lilibet Diana se narodila v pátek 4. června v 11.40 dopoledne tamního času a vážila 3,49 kg. Její narození rodiče oznámili v neděli.

Bude princezna? Nebude. Tento titul je totiž určen pouze pro děti panovníka a jeho synů. Lilibet by se tedy stala princeznou pouze v případě, že by na trůn nastoupil její děda Charles (72).

Britka, nebo Američanka? Obojí! Lilibeth automaticky dostane americké občanství, protože se narodila na území USA, a jelikož je její otec Brit, má nárok i na to britské.

Kolikátá v následnictví? Lilibet Diana je v současnosti na osmé příčce nástupnické linie, hned za svým starším bráškou Archiem (2).

Kdo půjde na rodičovskou? Podle novináře Obida Scobieho, který se s Harrym a Meghan přátelí, půjdou na rodičovskou oba. Z čeho chtějí financovat svůj luxusní životní styl, zatím není jasné.

Kdy ji ukážou na veřejnosti? Na rozdíl od prvorozeného Archieho Harry a Meghan s ukázáním dcerky váhají. Její fotku prý veřejnosti jen tak neposkytnou.

Kde bude nakonec vyrůstat? Harry a Meghan zatím neprojevili žádný zájem o přestěhování zpátky do Británie. Děti tedy budou zřejmě vychovávat ve svém sídle za 324 milionů Kč v kalifornském Montecitu.

Kdy potká zbytek rodiny? Vzhledem k tomu, že Harry a Meghan žijí v USA a s rodinou mají pořádně napjaté vztahy, není jisté, kdy (nebo jestli vůbec) se holčička setká se svými britskými příbuznými.

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.