Hana Zagorová (74): PROBLÉM S KRVÍ KVŮLI COVIDU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hana Zagorová (74): PROBLÉM S KRVÍ KVŮLI COVIDU!

Hana Zagorová.
Hana Zagorová. (Foto Aha! - Jakub Poláček)

Domů se z nemocničního lůžka podívala vlastně jen na skok. „Přivezli mě domů, krása. Ale musím se do nemocnice ještě vrátit. Ta mrcha mi rozhodila krvinky, tak snad se umoudří,“ svěřila se během prvních hodin po návratu Hanka Zagorová (74).

Zatímco její manžel Štefan Margita (64) tvrdil, že ji ve čtvrtek propustili ze špitálu, zpěvačka přiznala, že se tam bohužel musí vrátit. „Cítím se líp,“ snažila se Zagorová tu smutnou zprávu zmírnit. Vysilující horečky skončily. Teď se ale musí dát do kupy ještě její krev. Hanka se vzácným onemocněním paroxysmální hemoglobinurie bojuje od 70. let. Dostala mnoho transfuzí. Koronavirus v uplynulých dnech napadl její Achillovu patu. Zagorka se tak musí znovu svěřit do péče lékařů. „Doufám, že už to skončí, že se brzy uslyšíme a uvidíme,“ napsala zpěvačka na sociální síť. Spojení s diváky ji nabíjí energií.

Myslí s vděčností i na dvě vystoupení na konci srpna, na nichž se s největší pravděpodobností nakazila. „S láskou vzpomínám na nádherné koncerty 22. a 23. 8., kde na mě asi někdo tu mrchu plivnul,“ napsala. Velice ji potěšila zpráva o prodeji lístků na vánoční koncert 17. prosince v Lucerně. Ze čtyř tisíc vstupenek už zbývá jenom zlomek. „Děkuju za Lucernu, prý zbývá posledních 280 lístků? Jste báječní!!! Jsem moc ráda, že vás mám,“ rozloučila se Hanka s fanoušky. Teď ale zbývá jen to nejpodstatnější, honem se uzdravit, aby se co nejdřív postavila na jeviště.

Zagorová a Margita na pohřbu Pilarové: Eva si zaslouží nejvyšší obdiv

Video se připravuje ...

Co je to paroxysmální hemoglobinurie?

Jde o vzácné onemocnění krvetvorby, postihující všechny typy krvinek. Příčinou je to, že chybí některé látky, které za normálních okolností chrání krvinky před jejich zánikem. „Léčba se odvíjí od závažnosti projevů choroby a spočívá jednak v doplnění chybějících červených krvinek transfuzemi, jednak v podávání protisrážlivých látek jako prevence možných trombóz. U nemocných, kde vývoj choroby směřuje k selhání kostní dřeně a poruše krvetvorby, je indikována transplantace krvetvorných buněk,“ řekl Aha! přední odborník na nemoci krve.

Štefan Margita a Hana Zagorová: Prozradili detaily svých darů a gratulací!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
13. 9. 2020 • 16:25

Přijde mi, že už ji to tak nezpívá, dokonce šišlá. Měla jsem ráda její písničky, ale nyní už bych na její koncert nešla. Raději si zachovám její zpěv jaký býval.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.