Trumpův muž vyjel na Babiše: NEJHLOUPĚJŠÍ VÝROK! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Trumpův muž vyjel na Babiše: NEJHLOUPĚJŠÍ VÝROK!

Oslavy 244. výročí Dne nezávislosti USA: Monika Babišová a Andrej Babiš (30. 6. 2020)
Oslavy 244. výročí Dne nezávislosti USA: Monika Babišová a Andrej Babiš (30. 6. 2020) (Blesk - Robert Klejch)

Krátkou, o to více nelichotivou vzpomínku na českého premiéra věnoval Andreji Babišovi (65, ANO) ve své knize exporadce prezidenta USA Donalda Trumpa (74). Johnu Boltonovi (71) utkvěl v hlavě Babišův »nejhloupější« výrok.

Toho se měl premiér dopustit na summitu NATO v červenci 2018, kde se řešily výdaje na obranu. „Nejhloupější komentář přišel od českého premiéra, který řekl, že se ze všech sil snaží dosáhnout dvou procent do roku 2024, ale že jejich HDP (hrubý domácí produkt – pozn. red.) roste tak rychle, že si není jistý, zda mohou obranné výdaje udržet krok,“ píše bývalý Trumpův poradce pro bezpečnost v čerstvých memoárech. „V podstatě tím říkal, že bohatnou moc rychle na to, aby se mohli náležitě bránit,“ uvádí Bolton, podle nějž byla argumentace Babiše hloupá, u jeho tehdejšího šéfa Trumpa se ale setkala s pochopením.

Video se připravuje ...

Na Boltonův popis událostí Babiš zareagoval s tím, že naopak ten nepochopil obyčejnou trojčlenku. „V podstatě tolik nezáleží na procentu HDP, které utratíte za zbrojení, protože důležitější je absolutní částka, která jde na výdaje na obranu. Pokud vám roste HDP, tak vám roste i absolutní částka, kterou byste měl utratit za zbrojení, ale pokud nám v tomto roce HDP klesne a naše výdaje na obranu zůstanou zachovány, tak nám procento výdajů na obranu logicky stoupne,“ vysvětlil předseda vlády. A na závěr dodal, že už chápe, proč Trump Boltona vyhodil, když „nebyl schopen pochopit tak jednoduchou věc“.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
5. 7. 2020 • 14:30

Jenom jsem chtěla říct, že když si vezme Trump za poradce kde koho, pak to tak vypadá

-bello-
5. 7. 2020 • 14:10

Nojo, když Trump taky ví všechno nejlíp, žejo ?
Chápu, proč US volí republikány a s Clintnovou dávno nekamarádí , ale něco od Obamy by mohli přijmout.
Trump je kapitola sama pro sebe, žene US několika směry a ne vždy úspěšně, ale holt byl k mání po demokratech, tak po něm sáhli. Narcis Trump to ale vidí jinak

st.rec
5. 7. 2020 • 13:47

Bolton byl poradcem Trumpa? Já myslel že to byl sluha ve slavném filmu Pytlákova schovanka. O např.3-4 jazycích kterými hovoří Babiš a ekonomickém vzdělání u takového sluhy nelze hovořit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.