Hádka o klecové chovy: Zakážou je poslanci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hádka o klecové chovy: Zakážou je poslanci?

Slepice žijí v otřesných podmínkách. To chce část zákonodárců změnit.
Slepice žijí v otřesných podmínkách. To chce část zákonodárců změnit. (Obránci zvířat)

Kdy bude v Česku zakázán klecový chov slepic? Tak to zatím stále není jasné. Poslanci se o tom hádali a odložili rozhodnutí o dva týdny. Proti návrhu je ministr zemědělství Miroslav Toman (60, za ČSSD), naopak pro je premiér Andrej Babiš (65, ANO).

Rokem 2027 by podle poslaneckého návrhu měl skončit chov slepic v klecích, což prosazuje skupina zákonodárců, podle nichž jsou tato zvířata týrána. Proti termínu se ale staví Toman, který chce zákaz sjednotit v rámci Unie. Pokud by se tak nestalo, do českých obchodů se podle něj dostanou levná vejce ze zahraničních klecových chovů. Proti je i předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek (58). Ten prohlásil, že hnutí není jednotné, i když jeho šéf a premiér Andrej Babiš (65) chce návrh podpořit. Poslanci se včera stihli vypořádat s novelou na zrychlení výstavby dopravních staveb. Díky ní by stát měl snáze získávat pozemky potřebné pro výstavbu. Nyní proces trvá až 13 let, nově by se mohl zkrátit o třetinu.

Přečtěte si
-bello-
20. 6. 2020 • 23:49

Klecový chov je příšerný zvěrstvo .Pamatuji, že už se jednou o tom v EU mluvilo a Poláci byli pro klece, my ne.Je jiná vláda a pořád se to vleče.Pár korun navíc za lidskost vůči nebohým ptákům nikoho nezabije.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.