Václav Neckář (76): Po třech měsících venku. Vyrazil na... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Václav Neckář (76): Po třech měsících venku. Vyrazil na...

Václav Neckář
Václav Neckář (Foto Aha! – Martin Pekárek, Martin Hykl a pro Aha! Marija Kalinkina)

Tři měsíce nevystrčil nos z baráku. Václav Neckář (76) měl vzhledem k prodělané mrtvici a křehkému zdraví od bratra Jana (71) striktní zákaz vycházení. „O Vaška jsme se moc báli,“ přiznal Aha! muzikant. Nyní to ale bráchovi vynahradil. Zajeli si do Klokočné na chřestové hody

Václav byl v sedmém nebi. „To je jako když Bacily porážejí koronavir,“ žertoval, když ho na návsi naproti rybníku vítal sám majitel, šéfkuchař Jaroslav Sapík (68). Skupinu Bacily založili s Janem už v roce 1971, takže příští rok oslaví úctyhodných 50 let trvání.

Jan na dlouho očekávaný výlet mimo Prahu kývl i proto, že už další den točili s Vaškem a Rudi Linkou pořad pro ČT Art. A taky se jim pomalu blíží koncerty. Jak ty přeložené kvůli karanténě, tak normální. „Bylo to všechno složité, opravdu jsme nezáviděli tu novou situaci lidem, kteří ji museli řešit,“ svěřil se Honza. Nějakou dobu skutečně nevěděli, co vlastně bude. Teď je konečně jasno. 25. června vystupují ve Valašském Meziříčí na festivalu Špalíček, další den v Zábřehu na Moravě a pak už budou na nohou celý červenec a srpen.

„Těším se na všechna vystoupení. Olympic nás pozval na jejich narozeniny 4. září v Boskovicích, mají dvojkoncert, pak zpíváme 8. září u Karla Heřmánka v Divadle Bez zábradlí,“ pochvaluje si Václav. Radost měl i hostitel Sapík. „Konečně otvíráme, už to bylo strašně dlouhé,“ přiznal. Je rád, že se ještě stihla chřestová sezona. „Je to pochoutka, navíc zdravá. Chřest čistí krev,“ dodal. Po skvělém obědě usedl Honza za stoleté piano a pro dobré zažití všem zahrál. „Rád se vracím k muzice. I když jedno pozitivum karanténa měla. Naučil jsem se péct chleba,“ pochlubil se.

Co řekl Neckář o vyznamenání pro Vondráčkovou? A její bratr?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.