Václav Neckář (72) šokuje: Táta byl komoušům vděčný! Za co proboha? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Václav Neckář (72) šokuje: Táta byl komoušům vděčný! Za co proboha?

Otec Václava Neckáře to neměl jednoduché...
Otec Václava Neckáře to neměl jednoduché... (: Archiv)

Zpěvák Václav Neckář, kterého na konci loňského roku opustila milovaná manželka (†76), pochází z umělecké rodiny. Ne všichni její členové se ale umění mohli věnovat tak jako on…

Kromě známějšího strýce herce Eduarda Dubského se divadlu věnoval i Neckářův otec Václav. O lásku k divadlu ho ale připravili komunisté, kteří mu hraní zakázali. „Podle soudruhů neměl správnou stranickou knížku. Nabídli mu buď zemědělství, nebo uranové doly v Mostě,“ zavzpomínal na nelehké časy Neckář v rozhovoru pro magazín Rodina deníku MF Dnes.


Zpěvákův otec dal nakonec před úmornou prací v dolech přednost první z navrhovaných možností. „Když jsem o tom s tátou později mluvil, s nadsázkou jsem mu říkal, že by se měl být vlastně bolševikům vděčný – dožil se vysokého věku, protože byl celý den na čerstvém vzduchu,“ dodává Neckář s úsměvem.



Přečtěte si
jity
13. 3. 2016 • 10:58

K čemu jsou dnes takové úvahy, Neckář měl krásné písničky a jak žil je jen jeho věc. Dal nám hudbu a pobavil nás. Byla jsem na jeho koncertě ještě před tou jeho mozkovou příhodou a bylo to moc fajn. Jezdili za ním lidé z Jánských Lázní, které tam osobně znal a moc hezky s k nim choval. Nemyslím, že je zlý a nafoukaný člověk, spíše naopak.

jiriforman
13. 3. 2016 • 09:12

Teriyaki, to bude nějaká Anča trpitelka ala Martička K., co jí komunisti zakázali vystupovat na vesnických tancovačkách a teď po ní neštěkne ani pes, tak jí vyhovuje být na sociálních dávkách. Proto ta láska k současnosti.

jiriforman
13. 3. 2016 • 09:09

Ančo, my víme, že ti tahle doba vyhovuje, protože můžeš být na sociálních dávkách a dělat akorát tak hov... A že tvoje matka za komunistů dělala to stejné a jen vařila kafe, datlovala na psacím stroji a roztahovala nohy papalášům, tak s tím se tady chválit taky nemusíš.

valduk
13. 3. 2016 • 07:11

Ale "houby v košíku - nemoh utáhnout", leda! Je pravda že se mál motivovalo k práci, což zavedli trockisti po zavraždění pana Stalina, ale vo tom víš leda prt! Pokud ti na to tvůj slepičí pidimozek bude stačit, zkus si vo tom nastudovat víc! - http://leva-net.webnode.cz/products/cas-pro-stalina-pohovorit-7-/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.