Herečtí senioři: Jak se chrání v koronavirové době? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečtí senioři: Jak se chrání v koronavirové době?

Manželé Zlata Adamovská a Petr Štěpánek
Manželé Zlata Adamovská a Petr Štěpánek (Foto: Profimedia.cz, archiv)

Co dělají herečtí senioři, když nemohou hrát divadlo ani natáčet filmy nebo seriály? Petr Štěpánek (71) třeba obětavě běhá po zdravotnických potřebách a shání ochranné prostředky pro svou ženu Zlatu Adamovskou (61). S tím, že nemohou točit Ordinaci, jsou smíření. Jiří Bartoška (73) má zase plnou hlavu starostí s karlovarským festivalem a Jiřinu Bohdalovou (88) zlobí její milovaný psík. I jemu je doma dlouhá chvíle!

Carmen Mayerová (75)
V rukavičkách
Chod rodiny vzala na sebe a obětavě vyráží do centra Prahy obstarat potřebné věci pro sebe a svého muže Petra Kostku (81), který se straní lidí, i když venku neřádí pandemie. Herečka dokonce využila i veřejné dopravy. „Paní Mayerovou jsem potkala v tramvaji směr Vodičkova ulice. Byla zahalená od hlavy až k patě. Přes ústa měla způsobně roušku a ruce si chránila dokonce rukavicemi,“ popsala Aha! svědkyně. Hned jak vystoupila z tramvaje, zapadla Carmen do jednoho z obchodů, kde si podle všeho vybírala další pár rukavic.

Petr Štěpánek (71)
Vše pro Zlatu!
Ačkoli je o deset let starší než jeho žena Zlata Adamovská (61), bere riziko nákazy gentlemansky na sebe. Na lov ochranných prostředků vyrazil zakuklený jako příslušník Útvaru rychlého nasazení. „Vůbec jsem ho nepoznal, jak byl maskovaný,“ řekl Aha! svědek, který ho zahlédl v Dejvicích. Herec se nejprve zastavil u zdravotnických potřeb, aby opatřil rodině respirátory. To se mu bohužel nepodařilo, ani když si venku způsobně vystál frontu. Pak se ještě stavil v drogerii pro dezinfekční gely. Nakonec zmizel obtěžkán taškami mezi obchody. „Chodím na nákupy sám ve vyčleněných hodinách pro seniory, a to se mnou Zlata nemůže,“ konstatoval Štěpánek.

Jiří Bartoška (73)
Paní, nesu vám psaní
Odložit na pozdější termín, nebo úplně zrušit? To teď řeší prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, který se každoročně koná na přelomu června a července. I to byl možná důvod, proč vyrazil na poštu. Přestože to má z Maiselovy ulice do Kaprovky jen pár kroků, vsadil raději na jistotu a dojel si pro důležitý dopis autem. Mezi lidi ovšem vyrazil dost nalehko, i když jako vždy elegantní. Ústa si jen ledabyle zakryl fešácky uvázanou šálou. A jakmile u auta osaměl, hned si je z nepohodlné »roušky« osvobodil.

Jiřina Bohdalová (88)
Růžová dáma s psíkem
Dodržuje bezpečnostní pravidla a zdržuje se za zdmi své vilky v pražské Hostivaři. Ve středu ale musela narychlo hasit problém – její milovaný pejsek ze zahrady na ulici. Herečka tak za ním rychle vyběhla jen v tom, co měla na sobě. „Vůbec se nerozmýšlela a neohroženě běžela ven, aby psa stihla ještě dohonit,“ popsal Aha! svědek. A nutno říct, že i doma je Jiřinka za dámu. Na sobě neměla žádné vytahané tepláky, ale elegantní růžový župan, dokonce sladěný i s ponožkami. Ústa si v tom spěchu bohužel nestihla ani zakrýt rouškou. Naštěstí to netrvalo dlouho a psisko jí pomohl domů nahtan okolo jdoucí pejskaře.

Jana Preissová (72)
Starostlivá máma
Na veřejnosti se až na výjimky téměř neobjevuje. Jakmile ale v ulicích lidí ubylo, vypravila se jako starostlivá maminka i babička neohroženě na nákup do supermarketu. Jistě se střídají s manželem Viktorem Preissem (73), nebo jí sem tam dovezou i něco synové Martin 47) a Jan. Tentokrát ale vyšla řada na ní – ostatně jako každá žena ví nejlíp, co koupit. Do potravin na pražském Jižním Městě herečka dojela autem, jako jedna z mála se ale nemusela bát nákazy, protože si ústa chránila respirátorem. A nezanedbala ani další ochranné pomůcky – přes oči měla dioptrické brýle, ruce schovala do rukavic. Akorát na nákup neměla žádného pomocníka, a tak na všechny tašky byla sama.

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.