Strach herečky Kuklové: Operace! Rakovina prsu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Strach herečky Kuklové: Operace! Rakovina prsu!

Michaela Kuklová
Michaela Kuklová (Foto ara)

Den před prvním výročím smrti Jiřího Pomeje (†54), který podlehl rakovině, oznámila jeho exmanželka Michaela Kuklová (51) šokující zprávu. Princezna Jasněnka bojuje se zákeřnou nemocí a musela na operaci prsu!

Na první pohled usměvavá herečka na sobě vůbec nedala znát, že se jí život obrátil vzhůru nohama. Ještě minulý týden se na sociálních sítích radovala z nového telefonu, díky němuž pořizovala a sdílela fotky plné úsměvů a díků. O to větší šok vyvolalo její včerejší oznámení. „Ráda bych vám sdělila, že mi byl diagnostikován karcinom prsu. V současné době jsem po operaci a výsledky jsou příznivé. V dalším čase se doléčím. Pracuji, cítím se zdravá, v plné síle, psychicky naprosto klidná, v souladu s nemocí a nepochybuji, že budu v pořádku,“ napsala herečka svým fanouškům na Facebooku.

Snaží se být nad věcí

I když byli její příznivci a přátelé šokovaní, neztrácela ani na chvíli hlavu a všechny uklidňovala milými slovy. „Není mi třeba soucitu ani lítosti, nic hrozného se mi neděje, jsem pouze jednou z mnoha. Nevidím důvod upínat ke mně pozornost. Pokud snad budu moct pomoci poznáním, ráda vám odpovím,“ dodala.

Děkuje příteli a rodině

Podpory se jí prý dostává ze všech stran a těm nejbližším nezapomněla poděkovat. „Děkuji s láskou svému příteli, synovi, rodině a kamarádkám za jejich oporu a jsem moc šťastná, že se o mě nemusejí bát... Přeji všem zdraví a radost z každého dne,“ vzkázala statečná Kuklová.

Nemoc v číslech

*V ČR je každoročně diagnostikováno přibližně 7000 nových případů onemocnění, což je více než 130 pacientek na 100 000 českých žen.

*Na následky karcinomu prsu zemře každý rok přibližně 2000 českých žen.

*Mezi příčinami úmrtí ve věkové kategorii 20 – 54 let tak zaujímá karcinom prsu první místo. 

*Na hrazené vyšetření chodí necelých 60 % žen, které na něj mají nárok.

Moderní léčba prodlužuje život

Tento druh rakoviny je dobře léčitelný i proto, že v posledních letech se pacientkám nasazuje moderní léčba. Nejen tedy nutně chemoterapie a ozařování. Ve hře jsou biologická, hormonální a imunoterapeutická léčba. Někdy je ovšem nutné kombinovat několik terapií, aby se dosáhlo dobrého výsledku léčby a prodloužení a zachování kvalitního života. 

Příznaky onemocnění

• bulka nebo zatuhnutí v prsu

• zvětšení nebo změna tvaru a velikosti prsu

• zvětšení mízní uzliny v podpažní jamce

• zduření nebo zdrsnění kůže prsu

• změna barvy kůže prsu

• vtažení bradavky s výtokem nebo bez výtoku

Další bojovnice

Nejedna celebrita již nad rakovinou prsu vyhrála. Dvakrát během osmi let podstoupila operaci zpěvačka Anna K. (55). Oba prsy si nechala kvůli nálezu odstranit americká filmová hvězda Angelina Jolieová (44) a zákeřnou nemoc porazila i australská zpěvačka Kylie Minogueová (51), které zpočátku dávali jen velmi malé šance na uzdravení. S rakovinou prsu bojuje také Anička Slováčková (24).

Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se

Video se připravuje ...



Přečtěte si
terrancero...@...
26. 2. 2020 • 10:13

www.GetMeets.com - skvělý projekt pro dospělé, kteří hledají partnera pro sex

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.