Ivanka Devátá o smrti: Ze slov herečky mrazí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ivanka Devátá o smrti: Ze slov herečky mrazí

Herečka Ivanka Devátá
Herečka Ivanka Devátá (archiv Blesku)

Známá herečka a výborná spisovatelka Ivanka Devátá (84) promluvila na téma smrt. Otevřeně přiznala, že v dětství si vytyčila cíl zemřít v šedesáti!

Herečka se na téma smrt dle týdeníku Sedmička rozpovídala při besedě v Benátkách nad Jizerou. O své smrti měla totiž jasnou představu už jako malá holčička. „Když mi bylo deset, tak mi zemřel pradědeček, byl po starém způsobu vystaven v parádním pokoji a já jsem tam pořád chodila. Nebála jsem se. Tenkrát jsem poprvé začala přemýšlet o odchodu ze světa, a tak jsem si vytyčila takový cíl, že tady budu asi tak do šedesáti,“ svěřila se.

A zatímco v dětství truchlila nad tím, jak roky plynou, a šedesátka se blíží, nyní srší radostí ze života. „Teď jsem zase rozjařená, protože jsem to už o čtyřiadvacet let přetáhla, a to je přece bezvadný,“ řekla herečka, která se ve svém věku nezastaví. Pokud zrovna nepíše knihu, jezdí po besedách.

Potomci Slavných - Ivanka Devátá 2. díl:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.