Jiří Menzel jde ve šlépějích Brejchové: Léčí se na stejné klinice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiří Menzel jde ve šlépějích Brejchové: Léčí se na stejné klinice!

Klinika na Malvazinkách je prestižní.  Léčila se tam i herečka Brejchová.
Klinika na Malvazinkách je prestižní. Léčila se tam i herečka Brejchová. (Foto: D. Malík, ČTK, TV Nova, ara)

Profesně se spíš míjeli, zdravotně je zatím potkává podobný osud. Režisér Jiří Menzel (80) teď skončil na stejné rehabilitační klinice jako kdysi Jana Brejchová (78). Podle zjištění deníku Aha! tam režiséra minulý týden převezli z Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

„Už je na tom mnohem líp, z čehož mám velkou radost. Už jen to, že jsme opustili nemocnici, je pozitivní. Doufejme, že brzy půjde do domácího ošetřování,“ svěřila deníku Aha! Olga Menzelová (40) během premiéry filmu Tlumočník s jejím mužem v hlavní roli. Podle informací deníku Aha! oscarový režisér rehabilituje na pražských Malvazinkách. Tam se to slavnými jmény v nedávné minulosti jenom hemžilo!


Loni v létě se v tamních nemocničních zdech léčila třeba herečka a spisovatelka Ivanka Devátá (82) po rakovině tlustého střeva. Malvazinkami si prošla i herečka Jana Brejchová, která tam byla kvůli úbytku bílé hmoty mozkové a nyní leží v léčebně dlouhodobě nemocných v pražském Motol.

Pojí je dcera
Škoda, že už se tu už nepotkají. Povídat by si totiž měli o čem. Na filmovém place spolu sice nepracovali, v průběhu Menzelova natáčení Rozmarného léta na Lužnici ale Brejchová pravidelně dojížděla za svým tehdejším manželem Vlastimilem Brodským (†81) a měla tam s ním počít i dceru Terezu (49). O vzpomínky by tak neměli nouzi.


Vysoká cena

Léčba na Malvazinkách není levná, pacienta přijde na 30 až 35 tisíc měsíčně, nicméně dohromady se tu dala už řada slavných jmen. Po operaci páteře se tu léčil Jiří Langmajer (51), Karel Gott (78) po endoprotéze kyčle nebo Václav Havel (†75) se zánětem plic.

Pyšný otec
Hřát ho teď může i prestižní cena Kamera Berlinale, kterou mu sem manželka Olga Menzelová (40) dovezla s dcerami Evičkou (3) a Aničkou (9). „Ve středu jsme mu jí s holkama odvezly. Měl velkou radost a byl na ně hrozně pyšný, že to za něj zvládly. Předávání jsem nahrála na mobil a pak jsem mu to z telefonu pouštěla,“ popsala nám Olga.


Jiří Menzel ve znělce 44. festivalu Karlovy Vary:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
2. 3. 2018 • 08:38

Stáří čeká každého a s tím spojené zdravotní problémy...jen málokomu se podaří dožít se vysokého věku v kondici

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.