204 dnů utrpení! Olga Menzelová promluvila o zdraví manžela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

204 dnů utrpení! Olga Menzelová promluvila o zdraví manžela

Menzelová navštěvuje manžela v nemocnici několikrát týdně.
Menzelová navštěvuje manžela v nemocnici několikrát týdně. (Machan, Pátek, Hykl, Kundrát, Jan Tůma, archiv Blesku)

Po dlouhých 204 dnech se blýská na lepší časy. Zdravotní stav Jiřího Menzela (80) se po převozu do jiné nemocnice konečně zlepšuje.  V Rehabilitační nemocnici Beroun začíná úplně od začátku a jeho manželka Olga (40) je ráda za každý posun vpřed.

Pět měsíců ležel v Ústřední vojenské nemocnici, kde kvůli pneumokokové meningitidě absolvoval náročnou operaci mozku. Po operaci režisér pobýval na Rehabilitační klinice na pražských Malvazinkách, kde k žádným velkým pokrokům nedošlo. Nyní po převozu do jiné nemocnice se manželka Olga a celá rodina radují. „Díky Berounu se Jirkův stav zázračně lepší,“ řekla Blesku Menzelová.

„Děkuji panu primáři Horáčkovi a úžasnému personálu. Jsou opravdu výjimeční v tom, jak se o Jirku starají. Jsem jim za to velmi vděčná,“ řekla Blesku Menzelová.

Podle informací Blesku byl režisér do nemocnice v Berouně převezen v zuboženém stavu. Teď je na tom podstatně lépe. „Situace je nadmíru složitá, ale Jiří se vážně postupně zlepšuje, byť vše jde velmi pomalu. Věříme, že to spolu zvládneme,“ řekla Menzelová Blesku. Složitou situaci potvrdil i zpěvák Václav Neckář (74). „Jirka se musí naučit chodit. Když jsem za ním naposledy byl ještě na Malazinkách, vozil jsem ho po parku na vozíčku,“ řekl podle Blesku zpěvák.

„Také se musí naučit pořádně mluvit, artikulovat. Proto za ním logopedka Marcela Michaličková, která mi velmi pomohla, když jsem byl po mrtvici. Mozek není žádná legrace a Jirkovi ho operovali,“ svěřil se zpěvák Blesku.
Menzelová manželka režiséra v nemocnici navštěvuje několikrát týdně i s dcerkami, které ho motivují z celé rodiny nejvíce. „S dcerami jezdíme za Jirkou několikrát do týdne. V péči o něj se střídáme s jeho neteří Martinou, asistentkou Mílou Řadovou a ještě několika málo kamarády, mezi které patří třeba Václav Neckář. Nejvíc je ale Jirka motivován našimi holkami,“ řekla Menzelová Blesku.

 Olga Menzelová: Mám kvůli Jiřímu výčitky!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
6010
18. 6. 2018 • 14:59

Z článku vyplývá, že Malvazinky ne, ne.Tam lidé zřejmě jen přežívají.

DWEI
12. 6. 2018 • 20:38

....je motivován především našimi holkami.... Snad holkami paní Menzelové a režiséra Brabce

janakveton
12. 6. 2018 • 19:47

Přeju panu Menzelovi, aby se pozdravil a aby mu jeho mladá žena nebyla okatě nevěrná (jde to?! ), ale léčitelům nevěřím. A že se paní Pilarová uzdravila na základě rad nějakého léčitele, to je "víra tvá tě uzdravila". Kdyby měla pokročilou rakovinu, žádný léčitel by jí nepomohl. A režiséru Menzelovi nemůže pomoct jakbysmet. Ale slyšela jsem, že v Berouně jsou skutečně dobří a mnozí se tam dávají operovat, ač žijí v Praze. Tak uvidíme.. Věk člověk nezastaví, moc se honil, já mám 64, ale unavená jsem už z každé prkotiny!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.