Slova plná bolesti: Princ Harry na pokraji sil?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Slova plná bolesti: Princ Harry na pokraji sil?!

Princ Harry je smutný z toho, že to takhle dopadlo.
Princ Harry je smutný z toho, že to takhle dopadlo. (Reuters)

Princ Harry poprvé promluvil na veřejnosti o událostech v rámci britské královské rodiny a jeho odchodu ze služeb královny. Dle jeho slov je smutný z toho, jak to celé dopadlo. Doufal, že dál budou sloužit s Meghan královně a věnovat se armádním spolkům.

Buckinghamský palác nedávno oznámil, že princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudou disponovat titulem královská Výsost a nebudou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině.

Avšak s tímto výsledkem nepočítal princ Harry. V projevu před zástupci své charitativní organizace na podporu lesothských dětí Sentebale řekl, že z konečného výsledku je smutný. „Doufali jsme, že budeme nadále sloužit královně, Společenství a mým armádním spolkům bez veřejného financování. Bohužel to nebylo možné,” řekl dle  webu france24.com princ Harry.

 „Přijal jsem to s vědomím, že to nic nemění na tom, kdo jsem nebo jak jsem oddaný. Ale doufám, že snadněji pochopíte, k čemu jsme dospěli, že si nechám odstup od všeho, co jsem znal, abych učinil krok směrem k tomu, co bude doufám pokojnější život. Spojené království je můj domov a místo, které miluji. To se pro mě nikdy nezmění. Jsem velmi smutný z toho, že to takto dopadlo,“ svěřil se vévoda ze Sussexu.

Buckinghamský palác dále uvedl, že pár už nebude dostávat veřejné peníze a také budou muset splatit náklady vynaložené na renovaci jejich sídla Frogmore Cottage, což podle oficiálních údajů činilo 70 milionů korun.

Princ Harry a Ed Sheeran za duševní zdraví:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.