Studená sprcha pro Meghan: Tohle nečekala ani v nejčernějším snu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Studená sprcha pro Meghan: Tohle nečekala ani v nejčernějším snu

Princ Harry a vévodkyně Meghan
Princ Harry a vévodkyně Meghan (Reuters)

Je vidět, že vévodkyně ze Sussexu občas rychleji jedná než myslí. Když vydali spolu se svým manželem prohlášení, že chtějí střídavě žít v britském království a Kanadě, nejspíš ji vůbec nenapadlo, že o vévodkyni a prince v zámoří v podstatě vůbec nestojí.

Podle webu Novinky.cz totiž vyvolá jejich rozhodnutí v zemi javorového listu velké rozpaky a rozporuplné reakce. Část Kanaďanů by Harryho ráda viděla na postu generálního guvernéra, dalším ale vadí nevyřešené otázky kolem nákladů na jejich pobyt. Jeden z nejčtenějších kanadských deníků The Globe and Mail ve svém čtvrtečním vydání napsal, že pokud by Harry a Meghan zůstali členy královské rodiny, nejsou v Kanadě vítáni.

Prohlášení  je skutečně skandální, jelikož s ním přišel seriózní deník, který podle informací uvedeného webu vždycky královskou rodinu podporoval. V článku se prý doslova píše: „Kdyby byli obyčejnými občany, obyčejný Harry a Meghan ze Sussexu, byli by vítáni.“ S následujícím pokračováním: „Ale jedinečnost této monarchie a její citlivé a zároveň zásadní místo v našem ústavním systému znamenají, že zástupce královské rodiny, princ, který je šestý v pořadí následnictví na trůn, není něčím, co si Kanada může dovolit. Porušuje to nevyslovené ústavní tabu," napsal kanadský deník s tím, že členové monarchie by v této zemi rozhodně žít neměli.

Kanaďané prý nestojí ani o to, platit výdaje královského páru. K tomu se vyjádřil i kanadský premiér Justin Trudeau v pořadu Global News kanadské televize. „Většina Kanaďanů je nadšena vyhlídkou na to, že by zde byla část královské rodiny, a myšlenku podporuje. Ale pořád je zde mnoho otázek a nejasností, spojených například s náklady a platbami za ně, které se musejí ještě dořešit,“ uvedl podle zmiňovaného portálu. Jak se tedy zdá, Meghan své rozhodnutí tentokrát skutečně nedomyslela. Protože její vůle naplněná být zdaleka nemusí. 



Přečtěte si
inocenta
18. 1. 2020 • 09:26

Změnu systému někdy zahájí i maličkosti. Monarchie je podle mne přežitek.

yokky
17. 1. 2020 • 15:15

My je tu nech­ceme,­🐐🐐🐐🐐🐐🐐­🐐🐵🐵🐵🐵🐵­🐵🐵🐵🤡🤡🤡­🤡🤡🤡

tryskomys
17. 1. 2020 • 12:38

Uvidí se,zda všichni,neskáčou podle herečky.

josefvyskoc
17. 1. 2020 • 12:28

To je šilene, tohle važne nikdo necekal.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.