Meghan a Harry v šoku: Kanada jim řekla NE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Meghan a Harry v šoku: Kanada jim řekla NE!

Meghan a Harry
Meghan a Harry (profimedia.cz)

Čím dál zřetelněji se jeví, že impulzivní rozhodnutí Harryho (35) a Meghan (38) je silně nepromyšleným tahem na bránu. Po příletu z Kanady kypěli nadšením a chtěli hned zpět. Neváhali kvůli tomu způsobit už tak dost ustarané královně Alžbětě II. další akutní problém. Jenže teď postupně vyplouvá na povrch, v čem všem měli dost špatný odhad.

Princ Harry asi netušil, že v důsledku svého přání  ztratí nejen titul „královská výsost“ , ale také možnost reprezentovat i nadále královskou rodinu při oficiálních akcích a že bude muset ukončit i své působení u britského námořnictva. Pochopitelně přijdou spolu se svojí ženou i o peníze z veřejných zdrojů a ještě budou muset zpětně zaplatit náročnou rekonstrukci Frogmore Cottage.

Jenže další zásah přichází i z Kanady. Doposud totiž nebylo jasné, kdo bude zpovykanému páru platit ochranku. Kanadská poslankyně Laurel Collinsová (35) ale přišla s jasným verdiktem. Jejich vláda to prý určitě nebude. „Doufám, že sami plánují pokrýt své náklady na bezpečnost. Pokud jde o peníze, které naše vláda utrácí, a peníze daňových poplatníků, je důležité, abychom to uvedli do kontextu a přemýšleli spíše o našich prioritách,“ řekla podle The Mirroru. „Například že dáváme přednost tomu, aby byl život v Kanadě dostupnější pro naše lidi. Že dáváme přednost ochraně našeho životního prostředí a že utrácíme peníze z daní našich občanů za věci, na kterých rodilým Kanaďanům opravdu záleží,“ dodala s jasným poselstvím, že pár se Sussexu rozhodně není pro ně žádnou prioritou.

A protože ani Britům se nelíbí, že by měli pokrývat náklady na zajištění jejich bezpečnosti v zemi javorového listu, přestože tam odmítají žít, mají Harry a Meghan velký problém. Svoji ochranu si budou muset nejspíš zaplatit z vlastní kapsy.



Přečtěte si
yokky
28. 1. 2020 • 15:05

Patri do Usa....v kanade jim psenka nepokvete.....val do USA🐵­🐵🐵🐵🐵🐵🐵­🐵🐵🐵🐵🐵🐵­😅😅😅😅😅😅

kinki
28. 1. 2020 • 14:13

Ako Slovaci dodnes platia ochranku Ficovi, aj ked je radovym poslancom, a dodnes to nevysvetili Slovakom preco.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.