Strach o Jiřinu Bohdalovou: Rodina se rozhodla jednat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Strach o Jiřinu Bohdalovou: Rodina se rozhodla jednat!

Herečka se svým "strážním andělem"
Herečka se svým "strážním andělem" (repro foto ČT)

Zdravotní úrazy a pád ve vlastním domě, donutil blízké herečky Jiřiny Bohdalové (87) jednat! Speciální SOS hodinky pro případ nouze, mají zajistit rychlou pomoc! Dcera Simona Stašová (64) už jednou byla strachy bez sebe! „To znovu nechci zažít.“

I přes svůj pokročilý věk, patří Jiřina Bohdalová k velmi žádaným herečkám a chvíli neposedí. Když však během minulých letních prázdnin po návratu z Ameriky spadla ze schodiště u sebe doma, nahnala všem pořádný strach! „Něco podobného jsem zažila i se svým tatínkem, který si při pádu vážně poranil hlavu. Bylo to strašné a přála jsem si, abych to už nikdy nezažila,“ svěřila se krátce po události Stašová. Ta také nejspíš stojí za maminčiným novým doplňkem na levé ruce. Během natáčení posledního dílu Hobby naší doby, se moderující Bohdalová ukázala na televizní obrazovce s takzvanými SOS hodinkami.

 

„Tísňové tlačítko lze nosit na ruce jako hodinky, nebo na krku jako přívěšek a je vodotěsné,“ popsal Nedělnímu Aha! Petr Zámostný ze společnosti Alarm Peza. Díky hodinkám lze na dálku aktivovat tísňový poplach. Je určeno zejména pro přivolání pomoci zprávou SMS a zavoláním na nastavená telefonní čísla.  Sama Jiřina Bohdalová si svůj věk uvědomuje. Když slavila osmdesátku, svým největším přáním se nijak netajila. „Zdraví. To je ta největší cenina, kterou máme,“ pronesla herečka vážně. Není tak divu, že po minulém úrazu doma nenechává nic náhodě. 

Jak tlačítko funguje:
Tlačítko vysílá rádiový signál do přijímače, který aktivuje GSM komunikátor, ten funguje jako mobilní telefon a předá zprávy na nastavená tel. čísla. Dosah tlačítka je 300 m v okolí domu, nebo bytu.  Cena tlačítka i s příslušenstvím je 13 000.- včetně DPH. i s odbornou instalací, SIM kartou a naprogramováním. Do systému lze přidat i další detektory jako např. detektor požáru, úniku plynu, vody, oxidu uhelnatého CO, nebo detektor pohybu, který dokáže zaslat SMS zprávu při pádu seniora, který se nemůže pohybovat. Lze napojit na hlídací agenturu, která přijede na místo do pár minut. Měsíční poplatek za hlídání agenturou 24 hod. denně - 480.- včetně DPH.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.