Vytočená Bohdalová se brání nařčení: „Tohle si beru osobně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vytočená Bohdalová se brání nařčení: „Tohle si beru osobně!

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (Kundrát Hykl / Aha)

Sedmaosmdesátiletá herečka vyvrací fámu, že je lakomá. Jde o prý pouze o šetrnost způsobenou těžkým mladím v krizových podmínkách. V 50. letech byl totiž její tatínek odsouzen na 15 let do věznice ve Valdicích a na ni zbyla starost o celou rodinu.

Tohle si osobně beru, protože to je vyložená nepravda," lamentuje Jiřina Bohdalová kvůli osočení z lakomství. „Měla jsem dvanáctiletou sestru, maminku, která se zhroutila, a já byla jediná, kdo mohl tu rodinu živit. A to jsem byla na škole. A ještě v jiném stavu. Takže jsem se k tomu musela nějak postavit, zapisovala jsem si každý padesátník. A na té hubě jsem pro ně ušetřila, dala jsem jim, ale sama jsem jedla strašně. A od té doby mám v hlavě zakódováno, že musím myslet neustále ‚na pak‘,“ hájí se herečka na stránkách magazínu MfD.

A proč vlastně skončil František Bohdal za ve vězení? Komunistický soud ve svém rozsudku tvrdil, že ukrýval ministra Benešovy exilové vlády. Klasifikovali to jako napomáhání k velezradě a přidali k tomu přechovávání zbraní. V jeho truhlářské dílně se totiž našlo ještě osm pistolí, které si tam u něho schoval jeho bratranec. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.