Štědrovečerní hit Kouzelník Žito: VÁLKA KVŮLI POHÁDCE S BOHDALOVOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Štědrovečerní hit Kouzelník Žito: VÁLKA KVŮLI POHÁDCE S BOHDALOVOU!

Z pohádky Kouzelník Žito
Z pohádky Kouzelník Žito (ČT)

Slaví prvenství ve sledovanosti, ale u diváků propadla na poslední místo! Pohádka Kouzelník Žito, kterou ČT 1 vysílala v premiéře na Štědrý den, k obrazovkám přilákala skoro dva a půl milionu diváků. Někteří z nich ale byli po jejím skončení v rozpacích. Režisér Zdeněk Zelenka (64) si ovšem z kritik těžkou hlavu nedělá. 

Některým divákům se nelíbili představitelé hlavních rolí – Denis Šafařík (24) a Anna Kadeřávková (21). „Zatím to je jedna velká katastrofa, Šafařík s Kadeřávkovou, to je tragédie, horší pohádku jsem snad ještě neviděla, a za to jim platíme koncesionářské poplatky,“ napsala rozhořčená paní na sociální síti. Podobné názory se navíc opakovaly hned několikrát. Kritice se přitom nevyhnuly ani jinak vždy oblíbené herečky jako Jiřina Bohdalová (87) či Tatiana Vilhelmová (40). „Pro soudružku Bohdalovou postava lidové babičky je k zblití, Vilhelmová ze sebe udělala naprostou k*ávu,“ nešetřil je další ohlas na Facebooku.

Cílem je ublížit

Drsným komentářům se Zelenka jen směje. „Myslím si, že lidé, kteří něco takového píšou, vůbec nerozumí oboru, nevědí, jak herecký výtvor vzniká. Jsou to lidé, jak já říkám, ze čtvrté cenové kategorie. Tam univerzitní profesoři nepíšou, většinou jsou to bezcharakterní nuly, kteří mají jediný cíl – ublížit. Kolik těch lidí se takhle vyjádří? Asi tak pět set, to nejde ani srovnat s tou sledovaností,“ má jasno režisér štědrovečerní pohádky. A pevně si stojí i za výběrem titulní postavy Denise Šafaříka.

„Je jeden z nejtalentovanějších herců mladé generace, hrál přesně to, co mu předepisoval scénář. Denis splnil úkol na 100 procent a jsem rád, že jsem ho objevil, a věštím mu velkou budoucnost. O tom, že je dobrý herec, svědčí i to, že dostal druhou hlavní roli v seriálu České televize, kde má sto natáčecích dní,“ řekl deníku Aha! Zelenka, který se po vlně kritiky spojil s představitelem kouzelníka Žita, aby ho povzbudil. A také mu poradil, aby vůbec nečetl negativní komentáře. „Herecké povolání je velmi nevděčné, já se o něho vůbec nebojím,“ dodal.

 Štědrovečerní pohádka ČT Kouzelník Žito

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.