Jiřina Bohdalová a hvězda Ordinace Aleš Kubát (†30): PRAVDA O VĚNCI NA POHŘBU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiřina Bohdalová a hvězda Ordinace Aleš Kubát (†30): PRAVDA O VĚNCI NA POHŘBU!

Věnec nebyl od Bohdalové, šlo o přezdívku někoho z jeho blízkých.
Věnec nebyl od Bohdalové, šlo o přezdívku někoho z jeho blízkých. (Foto: Jitka Pecharová, Facebook, promedia.cz)

Silvestrovský pohřeb Aleše Kubáta (†30), který podlehl v noci na 26. prosince rakovině, se obešel bez hereckých kolegů. Jediné zvučné jméno se objevilo na stuze smutečního věnce: od Bohdalky. Jednalo se ale skutečně o rozloučení slavné herecké legendy?

Kubát si zahrál v seriálech Ordinace v růžové zahradě či Cesty domů, hrál v divadle Rejdiště, hostoval v Národním divadle Brno, působil jako zpěvák i moderátor. Poslední rozloučení s ním na Silvestra však zůstalo jen rodinnou záležitostí.


Pozornost v kostele Nejsvětější trojice v Pouchobradech u Chrudimi však poutal věnec se stuhou: Od přátel a od Bohdalky. S herečkou Jiřinou Bohdalovou (87) však neměl nic společného, ti dva se vůbec neznali a nikdy spolu nespolupracovali. „Jedná se jen o přezdívku,“ vysvětlila deníku Aha! hercova zdrcená sestra Kateřina Kubátová.
Jiřina, jak její okolí ví, se sama za Bohdalku neoznačuje. „Tak mě pojmenovala veřejnost, mluví tak o mně mezi sebou, ale jinam to nepatří,“ svěřila se už v minulosti. A zcela jistě by se tak nepodepsala na smuteční věnec.

Sestra mrtvého Kateřina: Nepodceňujte kontroly
Aleš Kubát s rakovinou bojoval už před 5 lety, tehdy však nad nemocí zvítězil. Nechodil ale na lékařské kontroly, a tak se o jejím návratu dozvěděl, až když bylo příliš pozdě. Po problémech s břichem šel do nemocnice až 25. prosince ráno, kdy mu zjistili nádor a metastázy v ledvinách. Aleš zemřel jen pár hodin poté, co mu v noci nádor nečekaně praskl a způsobil sepsi organismu. „Je důležité, aby lidé jeho příběh znali, a svým varováním pomáhal dál,“ dodává hercova sestra Kateřina, která apeluje na všechny, aby chorobu nepodceňovali.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.