Nejlepší kamarád Jakuba Zedníčka (†27) Aleš Kubát (†30): O návratu zákeřné nemoci neměl tušení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejlepší kamarád Jakuba Zedníčka (†27) Aleš Kubát (†30): O návratu zákeřné nemoci neměl tušení

Na druhý svátek vánoční, 26. prosince, nečekaně zemřel Aleš Kubát.
Na druhý svátek vánoční, 26. prosince, nečekaně zemřel Aleš Kubát. (Foto: Městské divadlo Brno, Facebook)

Jako by nestačila jedna tragédie! Ve stejný rok, kdy zahynul na dálnici Jakub Zedníček (†27), herec, moderátor a synovec Pavla Zedníčka (69), nečekaně zemřel také jeho blízký kamarád Aleš Kubát. Herec, známý např. ze seriálů Ordinace v růžové zahradě či Cesty domů, podlehl na druhý svátek vánoční rakovině. Bylo mu teprve 30 let! 

V jeden rok přišla nastupující herecká generace o dva výrazné talenty. Zatímco Zedníčkovi se letos 1. ledna krátce po půlnoci stala osudnou havárie na D1, kdy herce v šoku po bouračce při přebíhání dálnice smetlo auto, jeho spolužák z brněnské konzervatoře Kubát podlehl zákeřné nemoci.


„S rakovinou už bojoval v minulosti, okolo svých patnácti let, ale porazil ji. Že se mu nemoc vrátila podle všeho nevěděl. Jeho smrt pro nás byl šok, příčinou měla být agresivní metastáze v ledvinách,“ prozradil deníku Aha! jeden z hercových přátel.
Na sociálních sítích se hned 26. prosince zdvihla nevěřícná vlna Alešových přátel, často z herecké branže. Mladý herec se objevil i ve filmu Zdeňka Trošky (65) Strašidla, jeho divadelní rejstřík obsahuje role v titulech Antonius a Kleopatra (Národní divadlo Brno), Pyšná princezna (Divadelní společnost Julie Jurištové) či Malované na skle a Lov na kachny (Divadlo Na Rejdišti).


Vystupoval také jako moderátor a zpěvák. „Aleš byl od pohledu dobrá, čistá duše a je srdcervoucí, že takoví lidé odcházejí tak brzy...“ reagoval třeba skladatel Daniel Barták (38). „Dozvěděl jsem se to těsně před představením Sněhové královny, a musím přiznat, že mě to tak zasáhlo, že jsem na to celou dobu myslel,“ dodal Barták.

Smutný Silvestr
Pohřeb Aleše Kubáta proběhne na Silvestra v rodinném kruhu v kostele Nejsvětější trojice v Pouchobradech na rodném Chrudimsku.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.