Přiznání Jiřího Pechy (†74) před smrtí: Bolek mi sháněl filmové role | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přiznání Jiřího Pechy (†74) před smrtí: Bolek mi sháněl filmové role

Jiří Pecha a Bolek Polívka byli komici
Jiří Pecha a Bolek Polívka byli komici (archiv Blesku - Miroslav Homola)

Zakládali spolu ještě na JAMU divadlo Husa na provázku. Jiří Pecha (†74) a Bolek Polívka (69) byli celoživotní kamarádi. „Bolek mě vždycky doporučil režisérům. Jinak by se na mě asi vykašlali,“ přiznával herec, který ve čtvrtek ráno zemřel. Příčinou úmrtí byly jeho dlouhodobé zdravotní problémy.

Díky Polívkovi vytvořil spoustu zajímavých postav, někdy rovnou Bolkovi po boku. „Já nejsem žádný velký herec, ale když jsem hrál s Bolkem, cítil jsem se tak. Jsem mu za to vděčný,“ řekl na svých pětašedesátinách. Vždycky k tomu zmínil, že sice dokončil JAMU, ale předtím nedodělal maturitu. „Mě dovzdělalo divadlo a hlavně Bolek. Co jen on má nápadů. Je chytrej jak opice. Krasavec inteligentní. Kde já bych bez něho byl?“ vynášel při každé příležitosti kamaráda až do nebes.


Když Polívka připravoval spolu s režisérkou Věrou Chytilovou (†85) Dědictví aneb Kurvahošigutntág, vymínil si, že roli anděla ztvární právě Jirka Pecha. Bral ho rád do svého televizního pořadu Manéž Bolka Polívky, protože zde mohli skvěle uplatnit společný cit pro recesi. Za skoro padesát let se prý pohádali jen dvakrát a nebylo to kvůli ženským.

Děti se mu rozprchly
Vždycky měl rád Bolkovu rozvětvenou rodinu. Polívka má se čtyřmi ženami dcery Kamilu, Annu, Mariannu a syny Vladimíra, Jana a Františka Antonína. První Pechova dcera Martina žije od deseti let v Austrálii, druhá Tereza je vdaná v Americe, bydlí v Mexickém zálivu, doma zůstala zatím jen Veronika, která ještě chodí na střední školu.

Herec Pavel Zatloukal k úmrtí Jiřího Pechy:

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.