Hana (44) a Jiří (40): Gabriela máme díky policistovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hana (44) a Jiří (40): Gabriela máme díky policistovi!

Letos v březnu Hana porodila zdravého chlapečka Gabriela. Včera přišla i se svým partnerem za syna poděkovat. „Zní to legračně, ale bez pana Matějky a dalších policistů bychom Gabriela neměli,“ směje se šťastná maminka.
Letos v březnu Hana porodila zdravého chlapečka Gabriela. Včera přišla i se svým partnerem za syna poděkovat. „Zní to legračně, ale bez pana Matějky a dalších policistů bychom Gabriela neměli,“ směje se šťastná maminka. (Foto Aha!: David Malík)

Hana Nováková (44) a Jiří Vrchota (40) spěchali z Jindřichova Hradce na kliniku umělého oplodnění v Praze, ale zasekli se na dálnici v zácpě. Šlo o minuty, protože embryo, které na ně čekalo, už nebylo možné znovu zmrazit... K rodině jim nakonec pomohli policisté.

Zoufalá Hana pochopila, že jí šance být matkou uniká mezi prsty. O miminko se marně snažila pět let a právě rozmrazované embryo bylo tou poslední. Vytočila tedy tísňovou linku a snažila se rychle vysvětlit svůj problém. „Přepojovali si mě mezi sebou samí muži. Všichni se ale snažili nám pomoci. Chápali, že je to zoufalá situace,“ vzpomíná žena na okamžiky, které se odehrály před rokem. Na pomoc partnerům vyrazil policista Aleš Matějka z dálničního oddělení policie v Bernarticích. „Byl u nás za pár minut. Bez řečí nás protáhl kolem kolony, takže jsme nakonec do Prahy dorazili včas,“ vypráví Hana. Dramatický příběh, který by mohl být námětem pro jeden z dílů seriálu Kobra 11, má šťastný konec.

Hana Nováková bude Aleši Matějkovi do smrti vděčná, že díky němu dostala šanci být matkou.

Autor:  ryc

Přečtěte si
aveneta
21. 7. 2015 • 11:28

No...i zázraky se občas dějí přeji těmto manželům aby si užívali svého potomka, který přišel na svět komplikovanou cestou

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.