Strach o nemocného Pomeje: Krutou pravdu mu raději neřekli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Strach o nemocného Pomeje: Krutou pravdu mu raději neřekli!

Jiřímu Pomeje
Jiřímu Pomeje (Marek Patek David Kundrát Martin Hykl Pavel Machan)

Jiří Pomeje (54), jemuž se po roce vrátila rakovina, která napadla jeho kosti a opět i krk se nehodlá nemoci vzdát. Přestože je odhodlaný se nevzdat, o jejím rozsahu mu pravdu raději nikdo neřekl.

Lékaři si nad nemocným Pomejem lámou hlavu a on se sám se prý o vlastní stav nezajímá. „Neptá se na to. Je utlumený sedativy kvůli bolestem, a když je vzhůru, čučí na televizi. Přijal jako fakt, že teď žije v nemocnici, kde se o něj velice dobře starají, a věří, že se uzdraví. Psychika je hrozně důležitá, proto mu nikdo pravdu o tom, jak moc rakovina postoupila, neřekl. Může se stát cokoliv, třeba se i zastaví,“ řekl podle Blesku kamarád Pavel Pásek.

Pomeje se stal převážně ležícím pacientem poté, co mu rakovina napadla kosti a Pásek doufá, že v Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicíchm kde dostává tu nejlepší péči, zůstane jeho kamarád co nejdéle.  „Přestože chemoterapie doktoři zavrhli jako v této fázi neúčinné a ozařovat ho také nebudou, potřebuje neustálou odbornou péči,“ svěřil se Blesk.cz Pásek.

 Na video s Jiřím Pomejem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Platenik
21. 12. 2018 • 19:24

Krutou pravdu mu neřekli avšak napsali ji do Blesku....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.