Princ z pohádky Princezna se zlatou hvězdou: Hrozba invalidního vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Princ z pohádky Princezna se zlatou hvězdou: Hrozba invalidního vozíku!

Josef Zíma, který se proslavil rolí prince v pohádce Princezně se zlatou hvězdou, promluvil o svých zdravotních problémech.
Josef Zíma, který se proslavil rolí prince v pohádce Princezně se zlatou hvězdou, promluvil o svých zdravotních problémech. (Foto: Ladislav Křivan, facebook.com a archiv Blesku)

Herec, zpěvák a legenda české dechovky Josef Zíma (86), který se proslavil především, jako princ Radovan v Princezně se zlatou hvězdou trpí! Herce už delší dobu trápí problémy s nohou. I přesto, že pravidelně dochází k lékaři, uzdravit se mu příliš nedaří.

„Kvůli bolestivému onemocnění tepny na pravé noze moc nevycházím, ale léčím se. Belhám se na kontroly, chci se uzdravit. Zatím se to moc nedaří, ale nestěžuji si,“ řekl Zíma týdeníku Sedmička.

Zíma navzdory problému s nohou stále pravidelně vystupuje. Na koncertech získává energii, kterou během léčby potřebuje jako sůl. Herec vystupuje v průměru třikrát až čtyřikrát do měsíce. „Pořadatelé mi vycházejí vstříc, tak si to vystoupení vlastně odsedím,“ svěřil se týdeníku Zíma s tím, že o něj má publikum stále zájem.

„Vzhledem ke svému věku zpívám hlavně pro důchodce, ale také si mě chodí poslechnout i mladší. Jsem rád, že lidi na moje vystoupení chodí, bez styku s publikem bych tu už možná ani nebyl,“ řekl Zíma týdeníku Sedmička.

 Josef Zíma o okupaci 1968: V SSSR jsme poslouchali rozhlas pod peřinou.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.