Odhalené tajemství Pavelky (61) z Ulice: Zmáčkla ho kriminálka, důvod šokuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odhalené tajemství Pavelky (61) z Ulice: Zmáčkla ho kriminálka, důvod šokuje!

Ondřej Pavelka
Ondřej Pavelka (Foto ND/Petr Neubert, Facebook.com, FTV Prima, TV Nova, ara)

Výslech za výslechem! To musel podstoupit Ondřej Pavelka (61). Role zloděje v socialistickém seriálu Malý pitaval z velkého města ho dostala až na pražskou kriminálku. Byl podezřelý z ozbrojených loupeží i v reálném životě.

Nepříjemný zážitek s policií tajil 34 let. „V seriálu Malý pitaval z velkého města jsem hrál muže, který s punčochou na hlavě vykrádal benzinky. Ještě než to šlo do vysílání, tak někdo na Evropské třídě stejným způsobem udělal asi tři pumpy,“ zavzpomínal herec na nešťastnou spojitost se seriálem. „Kvůli tomu jsem pak byl dvakrát vyslýchán kriminální policií, protože popis seděl hodně na mě – věk a výška, tak se mě ptali, jestli jsem nešel opravdu loupit,“ prozradil Pavelka, kterému role přinesla spoustu nepříjemností.

Podezřelý z krádeží ale nebyl nakonec sám. „Ptali se mě, jestli někdo třeba neztratil nebo neprozradil scénář, protože opravdu ty pumpy byly udělány přesně tak, jak to potom běželo v televizi,“ přiznal herec. „Dopadl jsem dobře, uvěřili mi to. Ani nevím, jestli tenkrát pachatele chytili,“ dodal Pavelka, který při výsleších zažil chvíle naprosté bezmoci. Zkušeným kriminalistům se ale nemohl divit. Nebylo to totiž poprvé, kdy se Pitavalem zloděj inspiroval. Jako podle scénáře prvního dílu seriálu s názvem Aranžér vykrádal zloděj pražské obchody, do kterých se dostával přes rafinované otevření výloh.

 

Po stopách zločinu
Herec nemá jen osobní zkušenost z pozice podezřelého. „Dobře jsem se znal s emeritním kriminalistou panem Dočekalem. Když jsem točil role policajtů, tak fungoval jako odborný poradce a byl nepřeberná studnice historek z pražského podsvětí. S ním jsem třeba strávil dvě noci na výjezdech, abych viděl, jak práce policie funguje,“ prozradil.

Na správné straně 
Role zlodějů se mu naštěstí už vyhýbají. V současné době se pohybuje před kamerou na správné straně zákona. Jako majora Martina Fišera jste ho mohli vidět včera večer na obrazovce v novém primáckém seriálu Polda.



Přečtěte si
albafos
31. 10. 2016 • 14:37

...tož na Ulici jsem se kdysi díval, to ještě měla děj. Dnes je to, mimo jiné, jen o chlastu, cigárech apod. Jinak řečeno seriál o ho***... PS: http://albafos.wbs.cz

antonuis.j
31. 10. 2016 • 11:00

Tak jest.

antonuis.j
31. 10. 2016 • 10:42

Hm, další vskutku čerstvá novinka. Ondřej je dobrý herec a sympaťák chlap.

ivoadler
31. 10. 2016 • 09:32

Ten seriál vůbec nebyl špatný. Pavelka má se svým nunvářským ksichtem smůlu. Ještě že jsou záporné role. V kladné si ho vůbec neumím představit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.