Tajemství Vlasty Haška z Pitavala: Hrál v jednom svetru! Rekvizitu používal jako tahák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tajemství Vlasty Haška z Pitavala: Hrál v jednom svetru! Rekvizitu používal jako tahák!

V pěti dílech se objevil s jinou než hnědou kravatou s puntíky.
V pěti dílech se objevil s jinou než hnědou kravatou s puntíky. (Foto archiv České televize)

PRAHA (höh, zej) – Celých 15 dílů seriálu Pitaval odehrál v jednom oblečení! Herec Vlastimil Hašek (†48), který ztvárnil nadporučíka Pekaře, byl mezi herci jediný, kdo měl nejmenší a taky nejlevnější šatník!

Než se stal hercem, vyučil se jako prodavač metrového zboží, ale módy si v seriálu příliš neužil. Jakmile přišel na natáčení, bylo mu jasné, co oblékne. Jeho postava nadporučíka chodila stále ve stejném oblečení. Byla totiž inspirovaná skutečným úspěšným kriminalistou, který prý stále nosil jeden svetr.

Proto jakmile hrál Hašek v kanceláři, měl na sobě vždy pletený svetr, bílou košili, černé kalhoty a jen dvakrát se objevil s jinou než hnědou kravatou s puntíky. Když ho scénáristé vyslali do terénu, vyzbrojili ho ještě béžovým baloňákem.

Malý šatník se ukázal i jako hodně praktická věc. Hašek byl totiž strašně zapomětlivý a velkou práci mu dělal i samotný text. „Vlasta si chudák už moc nepamatoval, tak to měl všecko napsaný v deníčku. Vždycky ho měl u sebe a jako si do něj něco zapisoval. Říkat ty dlouhý špalky bylo samozřejmě těžký, pan režisér Dudek byl na nás přísnej,“ zavzpomínal jeho seriálový kolega Pavel Zedníček (64).



Přečtěte si
dandova
18. 7. 2014 • 09:11

Musel to být hodný člověk. Ale mně přišel tak nějak nemastný neslaný.

honzina
17. 7. 2014 • 19:38

Pan Hašek se narodil 7.6.1928 a zemřel 12.4.1992 takže mu bylo 63 let. Nevím kde jste vzali, že žemžel ve 48 letech. Když už tak si aspoň ověřujte informace, které podáváte dál vy ignoranti!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.